Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Tak to v poháru někdy bývá

Trenér Zdeněk Ščasný nebyl spokojen s výkonem v dnešní odvetě pohárového osmifinále s Domažlicemi, na druhou stranu nedělal z výsledku tohoto utkání velkou vědu, protože po předchozí vysoké výhře na půdě soupeře už dnes v podstatě o nic nešlo.

Jak hodnotíte utkání?

"Dali jsme tam sice šance některým mladým hráčům, ale hlavně jsme tristně vstoupili do zápasu. První střela, první standartka, první roh a prohrávali jsme. Naše útoky jsme naopak řešili hodně indivudálně, i když tam byly šance například Mahmutoviče nebo Salamiho. Ve druhé půli do toho hráči dali hodně úsilí a vyrovnali, ale soupeř strhl vedení na svoji stranu, když jsme hloupě ztratili balón a nestačili se vrátit. Já z toho nedělám vědu, i když nemám radost z toho, že někteří hráči, kteří si měli říct o sestavu, podali výkon, který se mi nelíbil, ale tak to v poháru někdy bývá."


Takže vám usnadnili výběr základní jednáctky...

"Já bych to neviděl jako usnadnění. Spíš mi to vadí, že hráči, se kterými jsem na víkend počítal, že by mohli do zápasu s Bohemkou zasáhnout, nepodali výkon, jaký bych si představoval. Na druhou stranu je pravda, že by zápas asi vypadal jinak, kdyby po prvním zápase ještě o něco šlo."

Zmínil jste sobotní zápas s Bohemians, v něm nemůže nastoupit Litsingi...

"Já vím, jak to bez Litsingiho udělám, ale chtěl jsem vyzkoušet i jiné alternativy v záloze a v útoku."

Co vůbec říci k sobotnímu soupeři?

"Daří se jim a mají hodně bodů. Hrají v pohodě, už to není jen bojovné mužstvo, ale také hodně běhavé. Trenér Pivarník tam udělal velkou práci, je to na nich vidět. My však hrajeme doma, takže ten zápas chceme a musíme vyhrát!"

Stínadla TV