Obrázek článku

V neděli míří B-tým Sklářů do Liberce

B-tým Teplic míří v neděli 27. října k mistrovskému utkání 12. kola skupiny B 3. české fotbalové ligy do severočeského Liberce. Utkání má výkop v 10:15 na Městském stadionu v Jeronýmově ulici v sousedství hokejové Home Credit Areny v liberecké čtvrti Horní Růžodol.

Rezerva Slovanu Liberec je pod vedením trenéra Jakuba Haranta a jeho asistenta Martina Lillinga momentálně s bilancí 5 - 3 - 3 s celkovým skóre 17:15 a s 18 mistrovskými body na 5. místě třetiligové tabulky a je zároveň nejlépe postaveným B-týmem skupiny B třetí české fotbalové ligy.

V 10.kole B-tým Liberce hostil v sobotu 12. října v domácím prostředí vedoucí tým tabulky Sokol Brozany. Liberec v této výzvě obstál a v domácím prostředí ukončil neporazitelnost Brozan. Zápas nakonec v 90.minutě rozhodl svým zásahem střídající osmnáctiletý nigerijský útočník v barvách Liberce Joel Yakubu. Další dvě branky Slovanu vstřelil zkušený dvaatřicetiletý Vojtěch Hadaščok, který zároveň působí v libereckém týmu jako hrající asistent trenéra Jakuba Haranta.

V tomto utkání nastoupila rezerva Liberce v této sestavě: Krajčírik – Ogboi, Mikula, Rýzek (61. Papoušek) - Dulay (84. Yakubu), Plot (84. Kuľha), Michal, Machotka - Kok, Hadaščok (73. Ukici), Strnad (61. Lupoměský).

Trenér Liberce Jakub Harant k utkání řekl: „Máme velkou radost ze zisku tří bodů. Brozany v této sezoně ještě neprohrály, bylo to velmi těžké utkání. Myslím, že kluci k výhře přidali i dobrý výkon. Jako tradičně jsme se lépe cítili v první půli. V závěru jsme měli i štěstí - soupeř zahodil velkou šanci na třetí gól, a tak jsme se nakonec mohli z rozhodující branky radovat my.“

Nejproduktivnějším střelcem B-týmu Liberce je právě dvaatřicetiletý Vojtěch Hadaščok se 4 vstřelenými góly v 10 utkáních. Celkem čtyři hráči mají na svém kontě dvě branky – Lukáš Letenay, Nicolas Penner, Matěj Strnad a Joel Yakubu.

Duel na přírodním trávníku Městského stadionu v Jeronýmově ulici odřídí jako hlavní rozhodčí dvaatřicetiletý Martin Fojtík z Pardubic. Na čarách mu budou asistovat devětadvacetiletý Adam Jansa z Ústí nad Orlicí a osmadvacetiletý Marek Schmeiser také z Pardubic. Delegátem utkání je dvaašedesátiletý Petr Diringer.

Stínadla TV