Obrázek článku

Jan Rezek před Bohemkou: Na jejich kvalitu se pečlivě chystáme

Asistent trenéra Jan Rezek nastínil, co s týmem probírali po utkání v Uherském Hradišti. Následně jsme spolu probrali vyhlídky před domácím střetnutím s Bohemians 1905.

Jak jste s týmem pracovali od zápasu na Slovácku? Výsledek byl skvělý, ale ve hře tam byly pasáže, kdy soupeř Teplice přehrával. Převážil nakonec pozitivní dojem?

Hodnocení proběhlo v úterý a ve středu u videa. Za vítězství jsme hrozně šťastní, kluci opravdu dřeli. Hlavně v první půli jsme ale viděli spoustu nedostatků, co se týče organizace hry či agresivity. Věřím, že na to kluci zareagují a bude to lepší.

Nejen na Slovácku šlo vidět, že Dana Trubače posunujete více na levou stranu. Je za tím záměr dát mu více prostoru pro kreativitu s míčem?

Dan hrál hlavně proto, že jsme chtěli vytvořit prostor pro dva útočníky. Měl tam své specifické úkoly, jako pracovitému hráči mu věříme, že to zvládne. V tomto utkání měl více práce do defenzivy, do budoucna ale určitě chceme, aby více využil svou kreativitu a pomohl ve finální třetině hřiště.

Bohemka je nyní v tabulce těsně nad Teplicemi, ale má v kádru hodně kvalitních a nebezpečných hráčů. Musíte se speciálně připravovat na některé konkrétní individuality?

Takto bych to úplně neřekl. V jejich kádru má v podstatě každý hráč obrovskou kvalitu a ligovou zkušenost. Je to tedy celkově výborný tým s reprezentačním trenérem, což hovoří za vše. Celý týden se na to pečlivě chystáme.

Dva následující zápasy budou mít výkop hned v jednu hodinu. V Česku nic takového poslední léta nebylo, potkal jsi se s tím někde ve světě během hráčské kariéry? Mění to pro fotbalistu něco?

V jednu hodinu jsem snad nikdy nehrál, pamatuji si ale zápasy na Žižkově od 10:15. To byla taková rarita. Jsme ale profesionálové a prostě se na to připravíme, abychom to utkání co nejlépe zvládli. Poprat se s tím musí všichni a ve světě už je to poměrně normální.

Stínadla TV