Obrázek článku

Karolína Senická: Rády bychom skončily do pátého místa

Fotbalistka ženského A-týmu, Karolína Senická, se rozpovídala o vzpomínkách na své první kroky ve fotbale a prozradila své cíle ve druhé nejvyšší lize.

Jsi v Teplicích již 2 roky, ale předtím jsi působila například v pražské Dukle Praha. Co tě do Teplic přivedlo?
Od 14 do 19 let jsem hrála na Dukle. Můj poslední rok na škole a zároveň v klubu pro mě nebyl nejjednodušší. Hrozilo mi propadnutí ve škole a zároveň pro mě fotbal nebyl to, co dřív. Proto jsem se rozhodla po maturitě skončit s fotbalem a vrátit se do Teplic. Po dvou letech, co jsem nehrála fotbal mi jednoho dne řekl můj táta, že mého mladšího bráchu v Duchcově trénuje Majda Vlastníková, která v tu dobu trénovala A tým žen. Ta si mě pamatovala z dřívější doby a zeptala se ho, jestli teď někde hraji a zda si nechci jít zkusit zatrénovat do Teplic. Řekla jsem si proč ne, jelikož mi fotbal už nějakou chvíli chyběl a od té doby hraji za FK Teplice.

Jak zvládáš skloubit pracovní a osobní život s tím fotbalovým, který je poměrně náročný?
Dříve jsem byla v práci, kde jsem měla i odpolední směny a bylo to pro mě složitější skloubit. Proto jsem chodila na tréninky nepravidelně. V tuto chvíli mám již stálou pracovní dobu, takže stíhám všechny tři tréninky v týdnu.

Jak jsi se původně k fotbalu dostala?
Když jsem byla malá, chodila jsem si se sestrou a tátou kopat před barák. Zároveň jsem ještě chodila na balet, který mě moc nebavil. Jednou se moje sestra rozhodla, že by chtěla navštívit fotbalový trénink v klubu, což mě zaujalo a šla jsem s ní. Náš táta hrál za FK Novosedlice, kde nám zařídil, abychom mohly přijít na trénink. Byl to čistě klučičí tým. V té době mi bylo 6 let a od té chvíle hraji fotbal.

Co děláš ve volném čase, když nepočítáme fotbal?
Ve volném čase chodím s kamarádkami na kávu, jezdíme na výlety nebo jen tak si někam sednout do přírody. Sem tam si jdu i zahrát s kamarády futsal.

Jak vnímáš změny, které se v A týmu udály, jak z hlediska kádru, tak realizačního týmu?
V kádru vidím změny jen pozitivní, máme skvělý kolektiv. S holkama si rozumíme a zažíváme spoustu srandy, jak na hřišti, tak i mimo něj. V realizačním týmu to beru tak, že k nám přišel někdo další, kdo nám může předat své zkušenosti.

Jaké máš v teplickém klubu ambice?
Mé ambice v teplickém týmu jsou nyní skončit v aktuální sezóně do TOP 5. A pokud možno, ráda bych co nejvíce pomohla holkám svým výkonem na hřišti.

Stínadla TV