Obrázek článku

Patrik Kolář z béčka: Posunuli jsme se, ale zatím nám chybí zkušenosti

Teplický B-tým čtyři utkání v řadě neprohrál, v neděli však chtěl proti Živanicím po povedené první půli možná vytěžit více než remízu. Na tento zápas i vyhlídky na další týdny jsme se ptali obránce Patrika Koláře.

Vraťme se ještě k domácímu utkání proti Živanicím. Jak bys tu remízu ze svého pohledu zhodnotil?

Zápas nebyl špatný, hlavně v prvním poločasu jsme hráli naši hru. Předváděli jsme to, co jsme chtěli, ale na začátku druhé půle jsme se nechytili. Trápí nás to delší dobu, tyhle vstupy máme horší. Živanice pak převzaly iniciativu a byly lepší, remíza je tedy zasloužená.

Po změně stran vám hrozili hlavně z centrů, padl tak i jejich gól. Chystali jste se na tuto variantu?

Určitě jsme se na to připravovali a věděli jsme, že to pro nás bude těžké. Jsme všichni mladí kluci, ve vápnech nejsme tolik vyspělí. Nejprve jsme tomu sice úspěšně zabraňovali, měli jsme na to natrénováno, ale tu druhou půli už nám to nevyšlo.

Zmínil jsi mládí ve vašem týmu. Je pro vás příjemnější, když vás teď čeká béčko Pardubic i další ligové rezervy? Některé protihráče znáte třeba i z mládežnických soutěží…

Určitě to bude více fotbal a ne nakopávaná. Jak jsme všichni mladí kluci, tak chceme více hrát. I proto je to fotbalovější zápas.

Ty jsi v béčku druhou sezónu. Cítíš, že se ten tým za tu dobu posunuje?

Oproti loňsku jsme se fotbalově určitě posunuli. Máme ten tým nově postavený a takticky jsme šli hodně dopředu. Na druhou stranu jsme ale mladší a chybí nám trochu zkušenosti. Trenér chce, abychom hráli kombinačně, nekopat to jen dopředu.

Co se týče těch zkušeností, je pro vás i těžší najít někoho kdo to vezme v kabině na sebe, nahecuje vás?

Odešli nám zkušenější kluci a těch lídrů je tam méně. Snažíme se to tedy na sebe vzít my, mladší.

Možná i z tohoto důvodu vás doplňují kluci z áčka, není to ale pro tebe jako stopera někdy náročné, zvykat si na nové spoluhráče?

Pro mě je to vždycky příjemné, když je tam zkušenější hráč z ligy. Něco nám ukáže, pozvedne nás v zápase. Hlavně to jsou i mentálně vyspělí hráči.

Stínadla TV