Obrázek článku

Zdenko Frťala: Na Slovácku se musíme vyvarovat chyb

Tento týden se nám vrací ligová soutěž, v rámci 12. kola Chance ligy vyrazí Teplice na Slovácko. O své pocity před tímto duelem se s námi podělil hlavní trenér Zdenko Frťala.

Skončila reprezentační přestávka, během které byli hodně vidět například Jaroslav Harušťák nebo Roman Čerepkai. Pojďme se vrátit k jejich výkonům, co k nim říct?

Jsem rád, že se všichni vrátili v pořádku po zdravotní stránce. To, že Hary i Roman Čerepkai nastoupili v základní sestavě, je ocenění jejich kvalit. Teď už věřím, že jsou nastavení na klubové povinnosti. V neděli nás čeká důležité utkání na Slovácku, jejich hlava musí myslet klubově.

Dostali jsme se ke zdravotnímu stavu. Platí to, co se řešilo na poslední tiskovce, tedy že nyní už by měla být většina hráčů v pořádku?

Ano, v doléčovacím stavu už zůstává jen Laco Takács a Knápa, mimo je ještě Pavel Svatek. Téměř všichni hráči jsou jinak po zdravotní stránce plně připravení.

Slovácko je týmem, kterému se v posledních letech na Teplice dost dařilo. Teď má ale nový realizační tým, obměnil se i hráčský kádr. Je to šance tu negativní bilanci zvrátit…

Myslím si, že Martin Svědík odvedl na Slovácku velký kus práce, dostal je do pohárů. Nový trenér Roman West na něj navazuje, Slovácko se zatím prezentuje podobně. Příchodem nového trenéra ale dostal tým impuls a každé jejich utkání zatím mělo nadstandardní kvalitu. Čeká nás soupeř, který trápil Slavii i Spartu, v domácím prostředí jsou velmi nebezpeční. Víme o jejich přednostech a slabinách, bude to ale hlavně o tom, jak se my vyvarujeme chybám, které nás trápily.

V souvislosti s chybami se řešilo, jestli je lepší čtyřčlenná či tříčlenná obrana. Bylo i toto tématem posledního týdne?

Všichni, kdo fotbal sledují vnímají, že se ty systémy v průběhu utkání stejně mění. Ať už v reakci na soupeře či vývoj zápasu. My jsme dlouho byli nastavení hlavně na tři obránce, pak jsme přešli na čtyři. Jak nastoupíme na Slovácku, to si zatím nechám pro sebe.

Stínadla TV