Obrázek článku

Zápas s béčkem Boleslavi by měl přinést fotbalovost, očekává David Šourek

Teplický B-tým pokračuje v cestě rozvoje mladých hráčů, výsledkově se mu však zatím tolik nedaří. Možnost bodovat bude mít ve středu 2. října proti podobně vedené rezervě Mladé Boleslavi.

Zkus nějak zhodnotit utkání v Ústí. Výsledkově to bylo jasné, pojmenuj ale ty chyby, které k tomu vedly.

První poločas jsme na naše podmínky a poměry odehráli celkem nadstandardně, nebo přinejmenším solidně. Soupeře jsme pustili k několika standardním situacím či ohrožením brány, jinak se nám ale dařilo včas a cíleně presovat, nenechat se vykombinovat. Hrozili jsme i my, vybojovali jsme si v první půli asi 5 rohů, z některých jsme byli nebezpeční. Ke gólu to nevedlo a pak přišel špatný vstup do druhého poločasu. Vyhodnotili jsme si tam špatně situaci v křídelním prostoru, další gól jsme soupeři darovali.

Chtěli jsme to uhrát fotbalově a nevyšlo to. S červenou kartou soupeře jsme se snažili nadechnout, ale paradoxně nám uškodila. Soupeř se totiž zatáhl do bloku a počkal na naše chyby.

Dá se říct, že ten rozdíl byl ve zkušenostech? Ústí se nikam nehnalo, chytře vyčkalo a využilo čtyři šance

Asi ano, ale nedá se říct, že by šlo o taktické chyby či týmové propadnutí. Je to spíše chvilková nepozornost, nedohrání šance. V jiných momentech jsme ten rozdíl zkušeností poměrně minimalizovali.

Posuňme se směrem k zítřku. V Boleslavi naskočíte k zápasu dvou béček, to může být trochu specifické – vždy záleží v jaké sestavě se týmy sejdou. Co od toho čekáš?

Béčko Boleslavi dlouhodobě razí cestu s odchovanci, mají tam kluky z mládeže. Trenér Malura hraje systémem 3-4-3 s ofenzivními prvky. Jde o atraktivní fotbal, stejně jako my jsou někdy bití výsledký. Po vzoru loňského střetnutí očekávám zajímavý zápas, fotbalově jeden z nejlepších.

Z hlediska rozvoje hráčů to tedy bude přínosné pro oba celky, rozdají si to „na férovku“…

Určitě. Podobně jako v Teplicích hraje jejich béčko v podstatě bez starších hráčů.

Stínadla TV