Obrázek článku

Houževnatý odpor Milína zlomil dvougólový Vachoušek

Tepličtí fotbalisté na hřišti Milína vybojovali postup do dalšího kola Mol cupu po výhře 2:0. Houževnatě hrající soupeř odolával teplickému náporu až do 78. minuty, kdy defenziva tvořená například Ondřejem Mazuchem či brankářem Markem Štěchem poprvé povolila.

Středočeský klub ze 4. ligy vstupoval do utkání v roli outsidera, měl však skvělou aktuální formu i zkušenost s nedávným postupem přes druholigovou Vlašim. Domácí dopředu hnal také stadion obsypaný skalními fanoušky i dalšími příznivci kopané.

Žlutomodří měli v hned v úvodu nebezpečný útok, průnik Radosty však zastavil praporek čárového rozhodčího. Na druhé straně si Milín ve 4. minutě vybojoval standardní situaci, kterou museli Tepličané odvrátit. Po sedmi odehraných minutách prověřil zkušeného gólmana Štěcha Čerepkai, jeho střele však k úspěchu scházelo o něco lepší umístění. Mládežnický reprezentant Slovenska neuspěl ani při podobné situaci ve 21. minutě. Další velkou šanci Teplic zhatilo ofsajdové postavení.

Po necelé půlhodině hry nebezpečně pronikl až do malého vápna Filip Horský, jeho zakončení však bylo zblokováno. Na druhé straně se vzápětí kopal rohový kop, po kterém se do velké šance dostal domácí Gabriel, jehož pokus musel Michal Bílek hlavičkovat až z brankové čáry. Poté však vesměs pokračovalo žlutomodré obléhání šestnáctky soupeře za podpory věrných příznivců, kteří uprostřed týdne vážili dalekou cestu. Trubačův volej ani dalekonosný projektil Kričfalušiho se však neujaly, další střela teplické „dvacítky“ byla zblokována těsně vedle, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran houževnatý soupeř nadále odolával náporu Severočechů. Trenér Zdenko Frťala proto oživoval hru střídáním ofenzivních hráčů. Nebezpečnou šanci měl po hodině hry Gning, mířil však těsně nad břevno. Na straně Milína byl stále aktivní Gabriel, jenže spoluhráči jej dostatečně nepodpořili. Dvojitou šanci Yassera a Bílka v 70. minutě domácí uhasili na poslední chvíli. Poté se dopředu znovu hnal Stanislav Gabriel, jehož po kapitulaci obrany musel vychytat Richard Ludha.

Poslední čtvrthodina začala dalším závarem ve vápně domácích, jeden z obránců však Gningovi ukopl míč a ten tak nezakončil. Tlak však neustále narůstal, a tak se v 78. minutě zjevil sám před brankářem Tadeáš Vachoušek a otevřel konečně skóre. Stejný hráč pak po nahrávce Michal Bílka zpečetil z podobné pozice v samotném závěru skóre.

Plně zaplněný stadion TJ Ligmet Milín se tak vysněného postupu ani přes aktivní podporu bubeníků nedočkal a žlutomodří si mohli alespoň v tomto utkání užít vítěznou radost.


MOL Cup - 2. kolo:
Milín - Teplice 0:2 (0:0)
Branky: 78. a 90. Vachoušek
ŽK: 71. Vachoušek, 76. Kunc, 83. Mareček
Sestava Teplice: Ludha – Harušťák (74. Beránek), Tsykalo, Mareček, Bílek – Jukl, Kričfaluši – Horský (46. Yasser), Trubač (54. Vachoušek), Radosta (46. Gning) – Čerepkai (74. Emmer)
Sestava Milín: Štěch – Mezera, Obdržal, Mazuch, Kvída – Procházka (81. Bican), Zákoucký (87. Pastyřík), Kunc, Šilhavý, Pohořálek – Gabriel

Fotogalerie

Stínadla TV