Obrázek článku

Zdenko Frťala po Baníku: Musíme být kritičtí k sobě i hráčům

Po domácí porážce 2:3 s Baníkem Ostrava odpovídal Zdenko Frťala na dotazy novinářů. Vrátil se k některým brankám a zhodnotil i celkový výkon mužstva.

Jaktože je to zase bez bodů, s výsledkem 2:3?

Protože jsme udělali dvě hrubé chyby. Za stavu 1:1 jsme měli také stoprocentní šance a body nás tak nestál jen gólman, ale i hráči. Nemůžeme si myslet, že Ostrava je soupeř, který se po inkasování zlomí. Má velkou kvalitu. Šli jsme do vedení a znovu jsme ho neudrželi, to nás stálo body.

Jak jsi viděl druhý klíčový gól Ostravy?

Nemyslím si, že rozhodčí pochybili. Ještě jsem to neviděl na videu, ale Luďovi asi míč odskočil od hlavy soupeře.

Debutoval Danihel. Co k němu říct, bohužel se hned zranil…

Nevím, co na to říct. Bohužel má asi zlomenou nohu, stalo se to v souboji s vlastním gólmanem.

Počítal jsem to a Teplicím chybí čtyři stopeři. Zažil jsi už takovou situaci?

Určitě nezažil. Můžeme tam připočítat i Lábu a Pepíka Švandu. Máme hráče, co je umí nahradit, do sestavy naskočit. Bohužel ale naše víra ve výsledek opadá po obdržené brance. Těch zápasů, co jsme vlastní vinou ztratili je spousta. Je to i na trenérech, abychom byli kritičtí k sobě i hráčům. Od stavu 3:1 jsem bohužel viděl odevzdaný tým a soupeř nám hrozil z protiútoků.

Ty ses těšil, že budete konečně kompletnější, nakonec vás je ještě méně. Bude se někdo z hráčů vracet?

Aktuálně se možná jedná o Mićeviće, který by se mohl pomalu vracet. K tomu ještě Harušťák, který dnes nemohl naskočit.

V první půli byla na konci dobrá pasáž s několik šancemi. Po změně stran už jste ale dopředu neměli nic, co vás tedy zlomilo, byl to ten druhý gól?

Branka na 2:1 by nás zlomit neměla, ale stalo se tak. My pak přešli na čtyři obránce, ale Baník už si to pohlídal. Lámalo se to už za stavu 1:1, my nedali gól a obdrželi jsme naopak lacinou branku.

Stínadla TV