Obrázek článku

Ondřej Prášil: Odpočinek po první části sezóny nám může pomoci

Po odloženém kole čeká FK Teplice domácí duel s Baníkem Ostrava. O tom, jak realizační tým využil delší zápasové volno jsme se pobavili s asistentem trenéra Ondřejem Prášilem.

Začněme odloženým zápasem. Je to už komplikace, když dva víkendy po sobě není zápas a v podstatě se tři týdny v kuse jen trénuje?

Myslím, že stále platí všechno, co jsme říkali kolem reprepauzy. Může nám to pomoci v našem nastavení, odpočinuli jsme si po té první části sezóny. To, co přišlo poslední dny byla mimořádná událost. Situace vyžaduje hlavně vzdání holdu všem záchranářům a dobrovolníkům, kteří bojují s povodněmi. Pro nás to znamenalo přepnutí z Plzně na Baník.

Zmiňuješ přípravu na Ostravu. Ta patří k širší české špičce, na druhou stranu je občas kritizována odbornou veřejností nebo některými fanoušky. Jak to vidíte v trenérském týmu?

Ostrava patřila k zástupcům bojujícím o Evropu. Patří určitě k top pětce až šestce, v té je stálý účastník. Mají velmi věrné fanoušky vytvářející skvělou atmosféru, ale když někdy nemají výsledky tak je ta kritika silnější. Stále je to však tým řadící se mezi špičku české ligy.

O víkendu nehrálo ani béčko. Mohlo to usnadnit začlenění některých jeho hráčů do A-týmu?

Už o reprezentační přestávce jsme spojili některé tréninky dohromady, to je pro hráče druhého týmu velká motivace. To propojení je zdravě nastavené, pracujeme s celou šířkou kádru a sledujeme i hráče B-týmu.

V souvislosti s šířkou kádru se dá zmínit i zdravotní stav. V tomto ohledu delší pauza jistě také prospěla…

Určitě, od dalšího utkání jsme o tři týdny dál. Kluci, co měli dlouhodobé problémy již vesměs individuálně trénují, další hráči se zapojili naplno, jak jsme již dříve komentovali.

Stínadla TV