Obrázek článku

Celé 8. kolo Chance Ligy se odkládá

Plánované utkání mezi FC Viktoria Plzeň a FK Teplice, které se mělo odehrát tuto sobotu 14. září od 13:30, bylo odloženo. Toto rozhodnutí bylo učiněno na základě mimořádné situace v celé České republice, kterou způsobily silné deště a hrozící záplavy.

Ligová fotbalová asociace (LFA) se rozhodla odložit kompletní program 8. kola Chance Ligy a 9. kola Chance Národní Ligy. Tento krok byl přijat v souladu s Rozpisem celostátních soutěží a v reakci na nepříznivou předpověď počasí, která ohrožuje bezpečnost hráčů, fanoušků a všech dalších osob podílejících se na organizaci zápasů.

Výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta uvedl: „Řídící orgán soutěží se s ohledem na mimořádnou situaci na celém území České republiky, kdy se očekávají extrémně silné deště a v některých oblastech i záplavy, rozhodl odložit všechna utkání 8. kola Chance Ligy a 9. kola Chance Národní Ligy. Bezpečnost je pro Ligovou fotbalovou asociaci v této situaci naprostou prioritou. Dalším klíčovým faktorem při rozhodování byla rovněž společenská odpovědnost, kterou LFA vnímá obzvláště silně v těchto chvílích.“

Vzhledem k tomu, že členové integrovaného záchranného systému, jako jsou policisté, hasiči a zdravotníci, budou v následujících dnech a hodinách nezbytně potřební v terénu při pomoci obyvatelstvu, považujeme za důležité, aby se zápasy nekonaly v době, kdy by jejich přítomnost byla klíčová pro zajištění bezpečnosti a pomoci postiženým oblastem. O nových termínech utkání bude LFA veřejnost informovat co nejdříve.

Teplický tým, který informace zastihla na předzápasovém tréninku, operativně mění program a na sobotu zařadí tréninkovou jednotku v domácím prostředí.

Stínadla TV