Obrázek článku

FK Teplice oceněn počtvrté Cenou Lukáše Přibyla za své společensky odpovědné aktivity

Jak jsme již informovali v magazínu ŽLUTÁ-MODRÁ, náš klub byl oceněn v rámci vyhlášení tradiční ankety Cena Lukáše Přibyla, která se kromě hlavní kategorie vyhlašuje také v několika dílčích vedlejších kategoriích. Ocenění pro FK Teplice je za kategorii CSR aktivit.

„Velmi si tohoto ocenění, které jsme získali již počtvrté v posledních pěti ročnících této ankety, kterou vyhlašuje Ligová fotbalová asociace, vážíme,“ říká marketingový ředitel klubu Martin Kovařík.

Za minulou sezonu byl klub oceněn za svoji CSR iniciativu Charitativní den Na Stínadlech. Do tohoto unikátního CSR projektu FK Teplice, který se konal 5. 9. 2023 u příležitosti Dne charity, se podařilo zapojit širokou veřejnost z celého Ústeckého kraje. Do charitativního běhu se zapojilo 1527 běžců, včetně hráčů A týmu, všech kategorií mládeže, fanklubu, škol či klubů seniorů. Na teplickém stadionu se naběhalo 4 912 849 metrů, které přinesly více než 60 tisíc pro Jáchymka. Na hrací ploše měly své stánky i spolupracující neziskové organizace (např. dětské domovy či Tyflocentrum). Akci podpořily i partnerské kluby FK Teplice.

„Mezitím proběhl další ročník Charitativního dne Na Stínadlech, který se uskutečnil opět 5. září na našem stadionu. Pomáhalo se pětiletému Toníčkovi z Teplic. Účastnily se opět i naše partnerské kluby HC VERVA Litvínov, BK Děčín a DHK Most. Novinkou byly i dva běhy bez barier pro naše fanoušky se speciálními potřebami,“ doplňuje CSR manažer klubu Vilém Kunz.

I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

.

Stínadla TV