Obrázek článku

Ondřej Prášil: Musíme být v další fázi sezóny úspěšnější

Během reprezentační přestávky jsme společně s asistentem trenéra Ondřejem Prášilem zhodnotili úvod sezóny a probrali jsme, co bude nutné během následujících týdnů zlepšit.

Je za námi prvních sedm kol, přichází reprezentační přestávka. Asi to není snadné, ale můžeš nějak zhodnotit první část sezóny?

Je to dost specifické. Bohužel máme jen tři body, prošli jsme si horším obdobím, to jsme loni tolik neprožívali. Zápasy však nebyly tak jednoznačné, jak to v tabulce vypadá, tedy až na utkání s Karvinou. Snažíme se to vyhodnotit, zanalyzovat prvních sedm kol. Máme na to 14 dní a chceme se dostat do fáze, abychom byli v dalším bloku sezóny úspěšnější.

Celá řada měřených statistik přitom nevyznívala pro Teplice tak špatně. Co je tedy společný jmenovatel těch nezdarů? Je to v hlavě, opakují se chyby?

Chyby tam stoprocentně jsou, týmové i individuální. Nejdůležitější je, že v některých situacích volíme špatná herní řešení a pak ztrácíme body a jistotu. Utkání máme dobře rozehraná, ale dovolíme soupeři, aby nás gólem či zlepšeným výkonem ohrozil.

Může tedy týmu reprepauza pomoci? Je to možnost zapracovat na těchto slabinách…

Určitě ano. Zápas s Boleslaví jsme ztratili v závěru, takže jsme rádi že to volno přišlo. Budeme mít týden navíc k tomu se z toho dostat, vyhodnotit si ho. Musíme o tom stále s hráči mluvit. Teď je prostor na to připravit se na Plzeň.

Přestávka je také příležitost pro doléčení zranění a regeneraci. Vrací se někdo zpátky do tréninku?

K týmu se již připojili Jakub Hora, Dano Danihel a Mohamed Yasser. To jsou tedy tři hráči, a dalšího jednoho či dva ještě očekáváme příští týden.

Stínadla TV