Obrázek článku

David Šourek: Letos víme, co chceme hrát

Béčko „sklářů“ zaznamenalo první výhru v ligovém ročníku a dobře se tak naladilo před druhým zápasem v rámci jednoho týdne. Mezi těmito duely jsme vyzpovídali trenéra Davida Šourka.

Úvodem pojďme shrnout vítězství 4:2 z posledního utkání proti Benátkám nad Jizerou. Jak se tento úspěch urodil?

Zápas byl pro nás načasován na nejlepší možnou dobu. Soupeř měl vlivem poháru třetí utkání v jednom týdnu, my měli díky lichému počtu účastníků soutěže minulý víkend volno. Úkolem bylo využít jejich únavy, co nejvíce to na velkém hřišti rozběhat. Naše hra ale byla trochu více profesorská, než bychom potřebovali. Nakonec však Benátky trochu odpadly a my jsme je zlomili.

Hrálo vám v tomto ohledu do karet vedro? Pro čerstvější tým by to měla být výhoda, ale na druhou stranu to mohlo přispět právě k tomu, že hra někdy trochu vázla…

Ano, byl to určitě faktor. Někdy ale vázla souhra, herní projev byl nejprve ovlivněn i šesti posilami z áčka. Byli tam třeba kluci, co tolik nehráli a museli si s hráči B-týmu na sebe zvyknout. Ve druhé půli si to však sedlo a kluci z A-týmu nám pomohli naskočit zpátky.

Další dvě branky přidal Matyáš Vachoušek. Roli zkušenějšího tahouna zatím zvládá dobře…

Zbyl nám jediný z trojice zkušenějších hráčů z minulé sezóny. Jakub Emmer se přesunul do áčka, Dominik Procházka přestoupil. Matyáš na tuto roli zůstal sám a zhostil se toho výborně. Snažíme se mu maximálně pomoci, protože víme, že i on sám je ročník 2002. Jsem rád, že se mu daří. Po dlouhé době si zahrál s bráchou a ten se také prosadil. V minulé sezóně jsme Matyášovi nedokázali najít ideální pozici či mu dodat míče které by potřeboval, teď ale vše klape.

Jak těžký tě teď čeká úkol? Přepnout kluky do dalšího zápasu, který je hned v sobotu, navíc když se změní základní sestava, jelikož hraje i áčko…

Čistě papírově je tam rozdíl mezi hráči týmů A a B. Naštěstí tu máme spoustu kluků, co vyšli z klubové akademie, kteří jsou zvyklí na týdenní mikrocyklus se dvěma zápasy. Únava by tedy problém být neměla. Potřebujeme si užít výhru, ale zároveň hned znovu naskočit do dalšího zápasu. Chceme ty pozitivní pocity zažívat dokola. Vyhoupli jsme se sice na 13. místo, ale míříme výš, aby se neopakovala minulé sezóna.

Kromě pozitiv je nutné připomenout, že se opět dvakrát inkasovalo. Přičítáš to průběhu zápasu, nebo tam byl nějaký problém v defenzivě?

Musím říct, že letos víme, co chceme hrát a jak nám soupeři můžou uškodit. I tak jsme si ale nedali pozor na dlouhé míče, dařilo se nám to eliminovat až ve druhém poločase. Musíme na to ale reagovat lépe od začátku, sladit presink vepředu s chováním obranné řady.

Nadcházející zápas B-tým odehraje v sobotu 31. srpna od 10 hodin na hřišti Kolína.

Stínadla TV