Obrázek článku

Jan Rezek před Boleslaví: Nesmíme dostávat laciné branky

Před zápasem s Mladou Boleslaví odpovídal na otázky pro klubový web asistent trenéra Jan Rezek. Kromě příprav na následující utkání přišla řeč i na novou posilu FK Teplice.

Mladá Boleslav má nového, v Česku neznámého trenéra. Je to na přípravu kvůli tomu složitější?

Samozřejmě každá změna trenéra přinese do týmu určitý impuls. Budeme mít šanci vidět zápas Boleslavi v pohárech a tam snad chytíme první principy toho, jak budou hrát. Je to sice neznámá, ale my se budeme chtít prosadit naším fotbalem.

Viděli jste nějaké prvky „našeho fotbalu“ i v zápase proti Karviné? Výsledkově sice nedopadl, ale urodilo se i dost teplických šancí…

Myslím si, že nám tam podrazil nohy rychlý gól. Bohužel byl opět laciný, po naší chybě. Při zpětném pohledu jsme ale hlavně v první půli viděli některé věci, které po hráčích chceme. Po změně stran už to byla bohužel křeč. I přesto jsme si dost šancí vypracovali, ale nedopadlo to.

Proti Karviné jste museli celé utkání zkoušet dobývat obranu soupeře. Proti Boleslavi asi bude potřeba se více zatáhnout…

Každý zápas v české lize je jiný a těžký. Je tu náročné střílet góly. Víme však, co nás loni zdobilo a dostalo do střední skupiny. Musíme zlepšit defenzivní práci celého týmu, nedostávat laciné branky. To musí přijít už proti Boleslavi, která má velmi kvalitní tým, co se ofenzivy týče. O Marku Matějovském se ani zmiňovat nemusím, jaké má v jeho věku čísla a výkony.

K týmu se oficiálně připojil Richard Sedláček. Čím vás na testech zaujal?

Richarda už jsme se snažili sledovat asi půl roku. Přes Wyscout jsme viděli i nějaké jeho zápasy, takže o něm víme déle. Teď přišla šance ho získat, týden s námi trénoval a viděli jsme, že je to fotbalista, který dobře cítí hru. Do budoucna by mohl být platným hráčem Teplic.

Domácí utkání s Mladou Boleslaví se v neděli hraje od 17 hodin!

Vstupenky kupujte na tomto odkazu.

Stínadla TV