Obrázek článku

Richard Sedláček podepsal smlouvu s FK Teplice

Pětadvacetiletý záložník Richard Sedláček dnes podepsal smlouvu na Stínadlech, když uspěl v rámci testů, které v Teplicích absolvoval v minulých dnech.

Pro rodáka z Rumburku však nejde o první působení ve žlutomodrém dresu, v Teplicích již působil mezi roky 2010 a 2012, následně pak zamířil do pražské Sparty, odkud jako velký talent odešel v devatenácti letech do Nizozemska.

Nejprve působil tři a půl roku v AZ Alkmaar, kde nastupoval za druholigové B mužstvo, poté přestoupil do VVV-Venlo v rámci stejné soutěže. Celkem v Keuken Kampioen Divisie, jak se druhá nejvyšší soutěž v Nizozemsku jmenuje, zaznamenal 117 startů s bilancí sedmi branek a devíti asistencí. Pravidelně nastupoval také v reprezentacích České republiky od U16 až po U20.

Do Teplic nyní přišel jako volný hráč, když uspěl na týdenních testech, které v minulých dnech absolvoval. „Z naší strany po týdenním testování přišlo rozhodnutí, že bychom byli rádi, aby zde pokračoval. Hrál dlouhodobě druhou nizozemskou ligu, nyní jsme dostali informaci, že může přijít na testy a v těch obstál,“ říkal k novému hráči trenér Zdenko Frťala na sobotní tiskové konferenci po zápase s Karvinou.

Sám Sedláček už se na návrat do známého prostředí těší. „Těším se moc, jsem rád, že se po šesti letech vracím do Česka a jsem také rád, že to je v Teplicích, kde jsem tak trošku vyrůstal. Nemůžu se už dočkat hrát zase na Stínadlech,“ říkal krátce po podpisu smlouvy. V Teplicích bude oblékat dres se svým šťastným číslem 13.

Stínadla TV