Obrázek článku

Ve středu od 17:00 B-tým hostí Benátky

Tento týden ve středu 28. srpna odpoledne od 17:00 hostí B-tým v mistrovském utkání předehrávaného 17.kola skupiny B třetí české fotbalové ligy tým SK BENÁTKY NAD JIZEROU. Utkání bude odehráno na přírodním trávníku fotbalového areálu 1.FC Dubí v Pozorce.

Benátky pod vedením hlavního trenéra Tomáše Staňka a jeho asistenta Jana Kysely v uplynulé sezóně skončily na celkovém 2.místě Fortuna Divize C o jediný bod za vítěznou Jiskrou Ústí nad Orlicí. Postup do 3.ligy si tak vybojovaly po šesti letech jako nejlepší z týmů na druhých místech uplynulého ročníku divize, když nahradily tým Přeštic, který přihlásil pro nový soutěžní ročník pouze čtvrtou nejvyšší soutěž.

Během letní přestávky zrealizovali představitelé benáteckého fotbalového klubu pět příchodů. S týmem se naopak rozloučil dlouholetý útočník Jimmy Peremene Gidion, který zamířil do pražských Spojů.

Příchody:

  • MARTIN KELLER (1996), brankář << FK Admira Praha,
  • PAVEL TVAROHA (1991), obránce << FK Přepeře,
  • ADAM RULF (2005), záložník << FK Viktoria Žižkov U19,
  • ALEŠ KOHOUT (2002), útočník << FK Dobrovice,
  • PATRIK ŽITKA (1997), útočník << TJ Velké Hamry.

Aktuální soupisku A-týmu BENÁTEK NAD JIZEROU najdete na klubovém webu Soupiska Muži A 2024/25 | Kopaná Benátky (kopanabenatky.cz).

Po 3 odehraných kolech 3.české fotbalové ligy patří v tabulce Benátkám momentálně 10.místo se ziskem 4 bodů se zápasovou bilancí 1 - 1 - 1 s celkovým skóre 3 vstřelené a 4 obdržené branky.

Úvod soutěže Benátkám nevyšel, v domácím prostředí prohrály s TJ JISKRA ÚSTÍ NAD ORLICÍ 0:2.

Naopak ve druhém kole se již zadařílo, když dokázaly vybojovat tři body na hřišti rezervy FK MLADÁ BOLESLAV po výhře 3:2 po brankách Žitky, Ducha a Fabiána.

Minulý týden v neděli v domácím prostředí Benátky získaly cenný bod za překvapivou remízu 0:0 s favorizovaným týmem SK ZÁPY.

Proti Zápům nastoupily Benátky v této sestavě: Keller 25 - Zabilanský 17, Kopa 16, Hell 4, Komma 3 - Poběrežský 27 (87. Hájek 33), Vobořil 2, Šimeček (K) 6, Fabián 10 - Macek 18 (59. Kohout 19), Žitka 26.

Duel v Dubí - Pozorce odřídí jako hlavní rozhodčí třiatřicetiletý Lukáš Langmajer z Přeštic. Na čarách mu bude asistovat třicetiletý Jens Flade a třiatřicetiletý Lukáš Kříž. Delegátem utkání je pětatřicetiletý Adam Kindl z Kladna.

Zápas TEPLICE B - BENÁTKY NAD JIZEROU má výkop ve středu 28. 8. odpoledne od 17:00 na přírodním trávníku fotbalového areálu 1.FC Dubí v Pozorce.

Stínadla TV