Obrázek článku

Tisková konference Zdenka Frťaly po zápase s Karvinou

Po porážce 1:3 s Karvinou hodnotil Zdenko Frťala průběh utkání a odpovídal na dotazy novinářů o tomto střetnutí i situaci v týmu.

Co bylo dneska z Tvého pohledu špatně? Proč zápas skončil tak, jak skončil?

Od první obdržené branky v úvodu zápasu jsme nehráli to, co jsme chtěli hrát. Nezbývá mi než se omluvit fanouškům, protože tohle jde za mnou. Asi jsem špatně reagoval, co se týče střídání a vývoje utkání. Byl to „zápas blbec“ a musíme se z toho poučit.

Bereš to i na sebe. Co si nejvíc vyčítáš, že jsi mohl udělat jinak?

Asi to střídání, kde jsem vyměnil pět hráčů a začali jsme hrát vabank. Chtěli jsme soupeře trochu překvapit, ale nevyšlo ani tohle. To bude ten hlavní důvod.

Měl jsi už o půli důraznější pohovor k hráčům, nebo jak to probíhalo?

Důraznější zase nebyl. Dneska jsem nechtěl zvyšovat hlas, protože kromě gólu jsme získávali míče ve středu hřiště. Bohužel finální řešení bylo špatné. Ve druhé půli byl pak problémem skoro každý míč za naši obranu a vznikaly z toho šance soupeře. Ten využil tři a my jen jednu z pěti.

Jak ti bylo za stavu 0:3 když navíc 2 hráči byli mimo hru? Nebál ses ještě těžší porážky?

Určitě i tyhle pocity má člověk v sobě. Paradoxně jsme ale byli najednou pohyblivější a aktivnější. Bylo tam možná i trochu podcenění od soupeře. Stále to jde ale za tím mým rozhodnutím, které nevrátím.

Jak hodnotíš debut Lukáš Havla? Jaký bude jeho přínos?

Nechci jej hodnotit na základě dnešního utkání. Věřím, že se s týmem více sehraje a bude pro nás přínosem.

Jedna výhra a pět porážek ze šesti kol. Jak bys to zhodnotil?

Neúspěch. Jednoznačně jsme chtěli a měli mít více bodů. I když jsme věděli, jak Karviná tým je, že se to vítězství nebude rodit lehce, tak jsme ten zápas měli zvládnout.

Lidé říkají, že jste nedokázali nahradit odchody Fily a Chaloupka. Proč to vypadá, že jste je nedokázali zastoupit?

Je to téma, které tu řešíme dva měsíce dokola. Knápa a Laco Takács jsou bohužel zranění. Máme dalších x hráčů, kteří dostávají prostor. V minulých utkáních udělali hodně pro to, abychom byli bodově úspěšní. Dnes to bohužel nevyšlo.

Na testech je Richard Sedláček, jak to s ním vypadá?

(Martin Kovařík doplňuje informaci, že Richard Sedláček uspěl na testech a jedná se o jeho angažmá)

Z naší strany po týdenním působení přišlo rozhodnutí, že bychom byli rádi, aby zde pokračoval.

Co může nabídnout?

Nechci z něj dělat hráče, co změní tvář naší hry. Hrál dlouhodobě druhou nizozemskou ligu, kam šel jako talent ze Sparty. Dostali jsme informaci, že může přijít na testy a v těch obstál. Není tu ale na to, aby nastoupil s Boleslaví v základní sestavě.

Řešíte ještě nějaký přestup?

Pokud vím, tak ne.

Zmiňoval jste míče za obranu, ze kterých Karviná hrozila celý zápas. Šlo na to ještě lépe reagovat? Změna rozestavení nepomohla.

Proto jsem v úvodu říkal, že to jde za mnou. Zvolil jsem špatný způsob hry. Jejich hrozby pramenily ze způsobu hry – ale nechci říkat, že se jen zatáhli. My jsme od nich dostali také dárečky, které jsme nevyužili, to je realita. Z pěti šancí jsme proměnili jen jednu. Pozitivem je alespoň Abuova třetí branka. Kromě toho jsme ze standardních situací nebyli nebezpeční. To si musíme znovu ukázat a věřit, že se to zlomí.

Daniel Trubač říkal, že hráči nebyli dost hladoví. Měl jste stejný pocit?

Určitě to v tomto ohledu bylo jiné než v předchozích utkáních.

Stínadla TV