Obrázek článku

Ondřej Prášil: V domácím prostředí si věříme

Teplické fotbalisty čeká dvojice domácích zápasů, v prvním z nich již tuto sobotu hostí Karvinou. Na plány pro toto utkání jsme se ptali asistenta trenéra Ondřeje Prášila.

Vraťme se ještě k zápasu na Slavii. Po povedeném výkonu přišla chyba a dvě branky. Jak se s tím pracuje?

Ten vyrovnávací gól na 1:1 samozřejmě Slavii nakopl, chytli se i jejich fanoušci. Bylo to vyústění toho tlaku a my nedokázali udržet ani remízu. Na těch chybách stále pracujeme, přesto se bohužel objevují. Výkon v Edenu nám ale opět ukázal, že jsme schopní se postavit silným týmům. Dali jsme jim gól, vypracovali si několik brankových příležitostí. To je pro nás i hráče impuls, jenž říká že jdeme správnou cestou a dokážeme to zlomit.

Včera byl oznámen příchod Lukáše Havla. Je to ten poslední díl skládačky, co někdy mohl v zápasech chybět?

Lukáš je zkušený hráč, dlouhodobě hraje první ligu, dříve nastupoval ve druhé. Měl by nám dát díky jeho zkušenostem klid do obrany. Je použitelný i do standardních situací, ze kterých se dokázal prosazovat. To by mohl být jeho x-faktor navíc, abychom z útočných standardek byli o něco více nebezpeční

Karviná zatím dostala v několika zápasech více gólů, měla tam ale několik těžších soupeřů. Dá se čekat, že i kvůli tomu půjde o duel dvou týmů, co se chtějí výsledkově zvednout?

Máme stejně bodů a jsme sousedi v tabulce, takže to tomu trochu nasvědčuje. My si ale v domácím prostředí věříme, Sparta ani Liberec, který jsme porazili, to tu neměli jednoduché. Věříme, že fanoušci zase klukům pomohou a my ten zápas zvládneme.

Bude hlavní zbraní na Karvinou ve formě hrající Gning, nebo se chystá jiná taktická varianta?

My jsme rádi, že Abu dal ve dvou zápasech gól, ale samozřejmě víme, že je to práce celého týmu. Někdo mu to musí vypracovat. Zbraní na Karvinou je aktivní hra, větší tlak do pokutového území. Chceme využít právě toho, že Abu má formu, ale je tam třeba i Filip Horský, který také dokáže dát gól.

Stínadla TV