Obrázek článku

Do Teplic přestupuje Lukáš Havel

Dlouholetý kapitán Dynama České Budějovice Lukáš Havel se stává posilou FK Teplice, kam přichází na přestup a podepsal na Stínadlech smlouvu do léta 2026. „O Lukáše Havla jsme měli zájem již na začátku přestupního období, kdy jsme po odchodu Štěpána Chaloupka hledali zkušenou posilu do středu obrany. Tehdy jsme se nedohodli. V minulých týdnech jsme řešili různé varianty, při naší aktuální rozsáhlé marodce jsme ale museli jednání zintenzivnit. Když se naskytla možnost získat Lukáše, tak to pro nás byla jednoznačná priorita. Je to hráč na pozici středního obránce, který může nastupovat okamžitě.“ říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Havel je odchovancem budějovického Dynama, kde s krátkými přestávkami při hostováních strávil celou svou kariéru. Nyní však přichází na teplická Stínadla. „Pocity jsou úžasné, protože jsem se sem strašně těšil, těšil jsem se na nové výzvy, takže zatím je to všechno super,“ zářil štěstím bývalý kapitán Dynama.

Osmadvacetiletý stoper odehrál v ligové soutěži 131 utkání, ve který zaznamenal 14 branek a čtyři asistence. Dalších 60 utkání s bilancí třinácti branek přidal ve druhé lize, kde s Budějovicemi rovněž působil.

Teplickým fanouškům se bude moci poprvé představit v sobotním utkání s Karvinou. „Na fanoušky a jejich podporu se moc těším, vím, že tu na Stínadla chodí hodně slušné návštěvy. Snad jich v sobotu dorazí co nejvíc,“ přeje si nejnovější teplická posila.



Stínadla TV