Obrázek článku

Zdenko Frťala po Slavii: Mrzí mě to za hráče, kteří do zápasu dali hodně sil

Zdenko Frťala odpovídal na dotazy přítomných novinářů na tiskové konferenci po prohře na hřisti Slavie.

Zklamání je asi velké, vzhledem k tomu že jste sahali po bodech, navíc jste předvedli dobrý výkon…

Zápas jsme chtěli Slavii co nejvíce zkomplikovat. Hráčům jsem říkal že by bylo pěkné, kdybychom dali první gól, což se nám povedlo. V prvním poločase jsme byli nervózní, měli jsme ze soupeře velký respekt, možná až strach. Když se bojíte, tak přichází chyby. Přesto si ale Slavia v první půli nevytvořila gólovou příležitost. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a od chyby, kterou jsme opět udělali, se to na nás hrnulo. Mrzí mě to za hráče, kteří do utkání dali hodně sil a energie, že si nevezeme ani bod.

Radosta dneska nastoupil na křídle, bylo záměrem, aby každý útočník tlačil na jednoho stopera Slavie?

Ne jenom to. Chtěli jsme rychlost Radyho i Abua využít hlavně po zisku ve středním pásmu. V prvním poločase tam byly asi dvě příležitosti jít do otevřené obrany.

Souboj Ogbu – Emmer jste měl přímo před lavičkou. Jak jste tuto situaci před brankou viděl, nebudete vyčítat gólmanovi, že třeba nezakopl míč?

K rozhodnutí se nebudu vyjadřovat, rozhodčí nechal hru plynout a my jsme ji nedokázali přerušit.

Překvapila vás sestava Slavie? Některá jména se prorotovala, střídáním se kvalita ještě zvýšila. Na koho jste se připravovali?

Ve Slavii platí že co hráč, to osobnost a kvalita. Možná jediné, co nás překvapilo byl Prebsl v základní sestavě na stoperu. Každý hráč tam ale má nadstandardní kvalitu, a proto je to tak silný tým.

Stínadla TV