Obrázek článku

Premiérový ročník memoriálu Miroslava Šturmy je minulostí

Dlouholetý manažer teplického ženského úseku, který se zasloužil o rozkvět ženského fotbalu nejen v Teplicích. Proto se fotbalový klub rozhodl uspořádat turnaj na počest jeho památky, který by se do budoucna měl stát tradicí. Memoriál Miroslava Šturmy, tak zní celý název zmíněného turnaje, který je určen pro kategorii žen. První ročník se konal v sobotu 10. srpna v Ohníči, kde mimochodem Miroslav Šturma také dlouhá léta působil.

Memoriálu se zúčastnilo šest týmů, které pak odehrály vzájemná utkání systémem každý s každým. Prvním celkem byl FK Kostomlaty, kde zjednodušeně řečeno teplický ženský fotbal započal. Právě z Kostomlat pod Milešovkou se totiž v roce 2016 ženy přesunuly pod hlavičku FK Teplice. Dalším účastníkem byl Teplický vítr, který se skládal z hráček, které dříve působily v teplickém A týmu. Třetí tým SK Sahara Vědomice se skládal z hráček, které se v minulosti také s panem Šturmou ve fotbalovém prostředí setkaly. Posledním klubem, kde Miroslav Šturma působil byl FK Baník Most-Souš, proto byl ženský tým z Mostu také součástí. Nemohly chybět také současné hráčky FK Teplice, které tvořily tým a posledním účastníkem byl tým žen z Hostomic.

Za organizací celého turnaje stojí především vnučka Lenka Boroschová a manažerka ženského úseku Leona Němcová, která s Miroslavem Šturmou strávila několik fotbalových let. Sama uplynulý memoriál pár slovy zhodnotila:
„První ročník Memoriálu Miroslava Šturmy proběhl fantasticky! Počasí nám přálo a vše vyšlo na jedničku. Velké díky patří všem týmům, které se turnaje zúčastnily. Jsem ráda, že se akce líbila a dle ohlasů měla úspěch. Už teď se těšíme na další ročník, protože v této tradici chceme rozhodně pokračovat i příští rok! Speciální poděkování patří obci Ohníč za poskytnutí prostoru a skvělé zázemí.“


Stínadla TV