Obrázek článku

Ondřej Prášil: Musíme minimalizovat týmové chyby

Před domácím utkáním se Slovanem Liberec jsme na rozhovor pro klubový web oslovili asistenta trenéra Ondřeje Prášila.

Teplice o víkendu čeká Liberec. Jak těžké je hrát proti soupeři co změnil trenéra i celou řadu hráčů?

Musíme si uvědomit, že každý ligový zápas je těžký a všechny týmy do toho dávají maximum. Liberec ale vstoupil do přípravy s velkými ambicemi, novým trenérem i identitou. Očekávají od té sezony hodně. Kádr se změnil, jsou tam hráči, co zná trenér Kováč z předchozího působení. I my ale měli v předchozích kolech momenty, na kterých chceme stavět.

Věříte tedy stále vašemu systému a berete to tak, že se staly chyby, které k fotbalu nějak patří? Špatně se to sešlo?

Pracujeme na tom, celý týden se snažíme mluvit s hráči. Systémové věci tam nejsou špatné. Sráží nás individuální i týmové chyby, není to jen o těch hráčích, co jsou na posledním místě před gólem. Tohle musíme minimalizovat, chceme, aby hráči byli v každém okamžiku maximálně koncentrovaní.

Po utkání v Olomouci se řešilo, že Teplice mají problém udržet míč na útočné polovině. Je to pro vás aktuální téma?

Ano, v tréninkovém mikrocyklu se hodně věnujeme soubojům. Chceme, aby útočníci pomohli týmu v hlubším bloku. Přechod do útočné fáze musí být kvalitnější, patří to k těm zmíněným týmovým chybám.

Všichni víme, že ten los na začátku ligy není úplně nejjednodušší. Je pro vás v rámci něj Liberec jednou z největších výzev?

Už když se to vylosovalo, tak jsme říkali že Liberec bude mít ambici hrát o poháry. Řadíme je k top 6 a věděli jsme dlouho dopředu, že to bude těžký zápas. To je ale vlastně s každým týmem a není to jen o tom jménu Liberec.

Stínadla TV