Obrázek článku

Jaroslav Harušťák po Spartě: Budeme pracovat a držet se našich základů

V druhém ligovém utkání zaznamenal první trefu. Radost z ní mu pokazila prohra se Spartou 1:4, i tak si ale užil atmosféru na Stínadlech. Na dotazy novinářů odpovídal po utkání Jaroslav Harušťák.

Konečný výsledek je 1:4, co se na to dá říct?

Nebudu říkat, že jsme si to nezasloužili. Na to se nehraje. Výsledek je krutý, ale nebudeme z toho snad smutní dlouho. Dneska večer si to každý projede v hlavě, pak to zahodíme a poučíme se z toho.

Tobě se podařilo vyrovnání, jaký to pro tebe osobně byl zážitek?

Skvělý. Bylo tam hodně fanoušků, plný dům, to si člověk užije. Proto ten fotbal hrajeme. Vstřelení gólu dá člověku velkou energii, to jsem si užil. Bohužel to nevedlo k bodům, snad příště.

Co se stalo po té radosti z vyrovnání, že bleskově padl gól Sparty?

Já si to moc nepamatuji, byl jsem ještě v euforii. Bylo to na druhé straně, otočil jsem tam hlavu a viděl jsem propadlý balón. Ani nevím, kdo to dával, šlo o obstřel pravačkou. Hezký gól, bohužel pro nás.

Asi to byl těžký zápas, když Sparta celou dobu diktovala tempo…

My jsme se na to připravovali, že budeme poctivě bránit. Chtěli jsme jim to maximálně znepříjemnit. Ze začátku jsme dokonce hrozili více, dvakrát nám namazali. Měli jsme tam situace, co jsme mohli dotáhnout do konce. Když příště přetavíme tyto situace v góly, budeme se radovat my.

Sparta vstoupila lépe do druhé půle, fotbal pak byl atraktivnější. Museli jste to po gólu hodně otevřít?

Bylo to i o tom, jak Sparta prostřídávala. Kvalita jim vůbec nejde dolů, přijdou tam čerství kluci, co mají sílu. To byl asi ten rozdíl. Oni jeli celý zápas ve vysokém tempu, a to zápas překlopilo na jejich stranu.

Jaká je to pro tebe osobní zkušenost, když šlo o tvůj druhý ligový zápas?

Určitě je to zatím to nejvíc. Proti Spartě je speciální hrát, ještě když je tu tolik fanoušků. Máme ale nula bodů, takže na něj v dobrém vzpomínat nebudu.

Nula bodů po dvou kolech, co to znamená?

Zatím asi nic. Po přípravě nás to vrátilo na zem, někdy je to dobře. Budeme pracovat na jasně vytyčených základech a držet se jich. Věřím, že nás to v příštích kolech odmění.

Po gólu jsi ukazoval srdíčko, pro koho to bylo?

Pro mojí přítelkyni, která měla včera narozeniny. Přijela z Bohumína, to je ještě dál než Ostrava. Gól jí věnuji k narozeninám. Chci poděkovat i rodině, která za mnou přijela. Po Česku to mají blíže než do Lotyšska, kde jsem působil. Nepřijel akorát brácha, který hraje třetí ligu za Frýdek.

Stínadla TV