Obrázek článku

Ondřej Prášil o plánech trenérského štábu: V ofenzivě chceme být ještě nebezpečnější

K pravidelnému týdennímu rozhovoru se členem realizačního týmu byl nominován Ondřej Prášil. Asistenta trenéra jsme se ptali na přípravu směrem k víkendovému šlágru proti pražské Spartě.

Jak náročná je práce s týmem v týdnu po nešťastném zápase jako byl v Hradci? Navíc když je tu hned o víkendu Sparta…

Je to těžké, protože ten zápas byl ještě chvíli před koncem rozjetý na tři body. Nakonec jsme dostali v závěru gól a není z toho nic. Každopádně jsme našli různá pozitiva, pracovali jsme dobře do defenzivy. Chtěli bychom však být ještě odvážnější v ofenzivě.

Co se pozitiv týče, povedlo se i oživení hry střídáním. Širší kádr by letos mohl být oproti loňsku výhoda…

Před zápasem jsme přišli o některé hráče základní sestavy, ale měli jsme plnohodnotnou náhradu. Všichni se chtějí poprat o své místo – hráči na hřišti i mimo něj. Náhradníci hře pomohli, škoda že jsme odjeli s prázdnou.

Zmiňoval jsi absence. Mohou se diváci těšit na nějaký návrat do sestavy už tento víkend?

Dneska je středa, uvidíme, jaký bude zdravotní stav v sobotu. Děláme však maximum proto, aby byli i další kluci k dispozici.

Sledovali jste úterní zápas Sparty? Může to naznačit, kdo bude hrát v sobotu?

U nich je ten kádr tak široký a kvalitní, že je vlastně jedno kdo nastoupí. Ať to bude sestava, co hrála proti Pardubicím, nebo v Dublinu, bude velmi silná.

Sparta hraje tradičně 3-4-3. Teplice teď umí rozestavení změnit, navíc i do základní sestavy je více variant. Může to být výhoda?

Trochu ano, nečekáme že soupeř bude něco měnit. Sparta to drží už od předminulé sezóny a je s tím úspěšná.

Stínadla TV