Obrázek článku

B-tým: Výhra 4:2 nad pražským Motorletem

B-tým Sklářů ve svém třetím přípravném utkání zvítězil na hřišti ve Zbuzanech nad svěřenci trenéra Romana Bednáře, třetiligovým týmem FK MOTORLET PRAHA.

Povedenější vstup do utkání měli hostující Skláři, kteří se ujali vedení již v 8.minutě. Na polovině hřiště vybojoval míč napadající Dominik Polívka a postupoval sám na brankáře Motorletu. Místo zakončení ale zvolil jistotu přesné přihrávky na volného Tadeáše Vachouška, který míč dorazil do odkryté branky domácích - 0:1.

Motorlet vyrovnal ve 23.minutě po rychlém kontru do rozhozené teplické obrany, když míč poslal lobem do prázdné branky hráč Motorletu s číslem 23 - 1:1. Tato branka Motorlet nastartovala a následující minuty byly v jeho režii. Postupně si ve 25. a 27.minutě vypracovali dvě vyložené příležitosti, které ale dokázala defenziva Teplic a nebo brankář Filip De Monte i se štěstím zlikvidovat. Už ale společně nezabránili ve 34.minutě vedoucí brance Motorletu, kterou po přesném centru z pravé strany hlavou z náběhu vstřelila opět domácí „dvacettrojka“ - 2:1.

Od 35.minuty měli zase otěže utkání zpátky ve svých rukou Skláři. Ve 37.minutě trefil Mohamed Yasser hlavou pravou tyč branky domácích po přesném centru Alberta Labíka. A pak přišly v závěru prvního poločasu dvě rychlé branky Teplic. Nejdříve ve 44.minutě po přihrávce Kevina Zsigmonda skóroval Mohamed Yasser – 2:2. Znovu do vedení dostal Skláře svou druhou brankou v utkání Tadeáš Vachoušek po přihrávce svého kolegy z útoku Mohameda Yassera - 2:3.

Po změně stran a výrazném prostřídání na obou stranách hřiště se utkání odehrávalo prvních cca 20 minut hlavně mezi oběma šestnáctkami a bez vážnější brankové příležitosti. První brankovou příležitost měl v 67.minutě teplický Daniel Danihel, když jeho střílený centr po průniku z pravé strany a po teči domácí obrany jen těsně minul levou tyč branky Motorletu. O deset minut později přidal čtvrtou teplickou branku z přímého kopu z 18-ti metrů parádní ranou Matyáš Korselt – 2:4. Další branka do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího již nepadla a tak tepličtí odjížděli ze Zbuzan se zaslouženou výhrou nad velmi snaživým a kvalitním soupeřem.

Další přípravný duel čeká B-tým Sklářů již tuto sobotu 20.7., kdy od 10:30 hrají na hřišti v Roudnici s dalším třetiligovým soupeřem, tentokrát s týmem FK Dukla Praha B.

FK MOTORLET PRAHA vs. FK TEPLICE B - 2:4 (2:3)

Branky Teplic: 8. Vachoušek T. (as. Polívka), 44. Yasser (as. Zsigmond), 45. Vachoušek T. (as. Yasser), 77. Korselt (přímý kop).

Sestava Teplic - 1.poločas: De Monte - Hora, Kolář, Audinis - Polívka, Zsigmond, Pokorný, Köstl, Labík - Yasser, Vachoušek T.

Sestava Teplic - 2.poločas: Grümann - Slivka, Kolář, Port - Danihel, Podaný, Váňa, Pokorný (67. Polívka), Köstl - Korselt, Vachoušek M.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:

Střely na branku 4:8 (3:6, 1:2)

Střely mimo branku 4:4 (3:2, 1:2)

Střely zblokované 4:4 (2:3, 2:1)

Střely celkem 12:16 (8:11, 4:5)

Vyložené šance 2:2 (2:1, 0:1)

Rohy 4:3 (2:3, 2:0)

Ofsajdy 6:2 (4:2, 2:0)

Fauly 13:9 (6:6, 7:3).

Fotogalerie

Stínadla TV