Obrázek článku

Matěj Radosta: Na ligu se všichni těšíme

V letní přípravě se tepličtí fotbalisté museli popasovat se změnami rozestavení i některými odchody. Na to jak se jim to povedlo, a na co budou v nové sezóně spoléhat, jsme se před prvním kolem zeptali Matěje Radosty.

O víkendu začíná liga. Panuje před zápasem s Hradcem natěšenost, nebo nervozita? I vzhledem k vzájemné bilanci…

Hradec je pro nás specifický soupeř, vzhledem k posledním neúspěšným zápasům. My se ale budeme snažit vstoupit do sezóny vítězstvím, panuje spíše natěšenost. Všichni se těšíme, až se liga vypukne.

Po zápase ve Vlašimi jsi říkal, že branky jsou vždy výsledkem práce celého týmu. Střeleckou formu teď jako celek máte, může to být i novým rozestavením?

Každá změna sestavy či rozestavení může být pro spoustu kluků impulsem. Hodně je to i o individuální kvalitě, co kdo přinese. My se teď musíme snažit přenést tu formu do ligy, loni byla produktivita náš kámen úrazu.

Ty patříš k hráčům, co se rádi zapojují do ofenzivy. Myslíš si, že tam bude cítit absence Daniela Fily, nebo jste se v přípravě natolik sehráli, že to může být naopak lepší?

Jsou tu hráči, co Filouse můžou plnohodnotně zastoupit. On měl skvělou sezónu, teď musíme najít někoho kdo tu porci gólů nahradí. Pokud budeme hladoví a tlačit se do zakončení, snad se to povede.

Může být naopak zbraní částečná nečitelnost? Soupeři nemusí tušit, kdo je teď hroťák číslo jedna…

Možná to může hrát roli. V sezóně se to vyprofiluje, teď si týmy budou dávat pozor na hráče co znají. Obrany si nás postupně načtou, a my musíme individuálně přinést něco navíc.

Zimní příprava pro tebe skončila zraněním, ta letní proběhla mnohem lépe. Označil bys ji jako velmi povedenou?

Dala by se tak označit. Cítil jsem se velmi dobře v trénincích i zápasech. Týmový přístup k utkáním byl velmi dobrý a předvedli jsme skvělé výkony. Z Polska si vezeme pozitivní pocity, které jsou důležité před prvním ligovým zápasem. Chceme jít na hřiště s myšlenkou na to, že se nám daří a zvládnout to.

Stínadla TV