Obrázek článku

Jaroslav Novák ml.: Nováčci do béčka přesvědčivě zapadli

Teplický B-tým před novou sezónou ČFL doplnila celá řada mladých hráčů. O jejich začlenění do tréninkového procesu a fyzické přípravě béčka jsme si povídali s kondičním trenérem Jaroslavem Novákem mladším.

Béčko začalo přípravu na soustředění v Roudnici, jak se vydařilo?

Soustředění hodnotím velmi pozitivně. Myslím si, že splnilo naše očekávání. Díky skvělým podmínkám jsme se mohli připravovat na novou sezónu ve všech směrech. První týden letní přípravy byl náročný – hráči absolvovali sérii náročných tréninků, běhů a posiloven. Podrobili se také fyzickým testům, které nám ukázaly, kdo se na novou sezónu poctivě připravoval. Přestože jsme teprve na začátku letní přípravy, stále nás čeká tvrdá práce, abychom byli co nejlépe připraveni na první soutěžní utkání.

Zápasy vypadaly výsledkově zajímavě, dá se tomu na úvodním soustředění přikládat velká váha?

Zápasy bereme jako povedené, ale v této fázi přípravy neklademe až takový důraz na výsledek. Hlavním cílem je vidět nové hráče v konfrontaci s dospělým fotbalem, zejména ty, kteří přicházejí z dorosteneckých kategorií. Postupně se seznamujeme se stylem hry, který chceme aplikovat v soutěži.

Hlavní trenér vyžaduje fyzicky náročný fotbal. Je pro kondičního trenéra těžké na to hráče připravit?

Jak jsem již říkal v předchozí otázce, máme před sebou ještě hodně práce. Nicméně na hráčích je vidět, že se v období dovolených svědomitě věnovali plnění individuálních plánů. Výsledky fyzických testů to jen potvrzují. Věřím, že právě tento herní styl jim bude naprosto vyhovovat.

U béčka je dost hráčů z dorostu, nebo nováčků na testech. Jak se projevuje, tak velká obroda, zvládají posily adaptaci?

Oproti minulé sezóně je tým úplně jiný. Za dobu svého působení u B týmu jsem takovéto obrození kádru ještě nezažil. Musím však říct, že tým již od prvního tréninku působí pozitivním dojmem a noví hráči zapadli do našeho režimu vskutku přesvědčivě. Ukázali nám to již v prvních dvou přátelských utkáních, kde všichni působili kompaktně, fyzicky připraveně a předvedli velmi dobrý týmový výkon. Samozřejmě je třeba ještě na hodně věcech pracovat, ale jsme zatím na dobré cestě. Hráči rychle pochopili, co od nich vyžadujeme, a věřím, že pokud takto budou pracovat celou letní přípravu, nemám strach, že bychom v nové sezóně neuspěli.

Závěrem bych ještě dodal, že naše cesta za úspěchem nebude snadná, ale společně s mými kolegy jsme odhodlaní udělat vše, co je v našich silách. Letní příprava bude ještě velmi náročná, ale všichni víme, že tvrdá práce a vzájemná podpora nás posune k našim cílům. Jsme připraveni na výzvy, které nás čekají, a věříme, že naše odhodlanost a nasazení nás přivedou k úspěchu.

Stínadla TV