Obrázek článku

Generálka s Lechem Poznaň skončila vítězstvím

Tepličtí fotbalisté zakončili letní soustředění výhrou nad Lechem Poznaň 2:0. Utkání se neslo ve znamení velké intenzity, na první branku však diváci až do 73. minuty, kdy se výstavně trefil Filip Horský.

Domácí vstoupili do utkání agresivně a dostali se do tlaku, zakončit se jim ale nedařilo. Hra se vyrovnávala, v 10. minutě se ale ke střele dostala hvězda Lechu Kristoffer Velde. Norského útočníka však pohotově vychytal Richard Ludha. Po 25 minutách hry byl pronikající Gning podražen a následoval pokutový kop. Střelu Daniela Trubače však gólman bohužel vyrazil. Do poločasu měl ještě další šanci Velde, avšak trefil jen hlavu jedné z fanynek.

Po změně stran zkoušel z dálky střílet Filip Havelka, mířil ale pouze nad. Po hodině hry musel znovu zasahovat Ludha, i s prudkým pokusem ze střední vzdálenosti si poradil. V 70. minutě hry trenéři oživili hru několikanásobným střídáním. To vlilo teplickým krev do žil, což potvrdil Filip Horský, když krásným akrobatickým zakončením otevřel skóre duelu. Za necelých deset minut se míč při rychlém útoku dostal k Romanovi Čerepkaiovi, který si jej zasekl a navýšil vedení.

Lech Poznaň – FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky Teplic: 73. Horský, 82. Čerepkai

Sestava FK Teplice: Ludha – Mičevič (70. Zsigmond), Kričfaluši (46. Tsykalo), Mareček (70. Bílek) – Harušťák (70. Radosta), Jukl, Trubač (60. Čerepkai), Havelka (70. Emmer), Švanda (70. Beránek) – Svatek (46. Horský), Gning (46. Vachoušek)

Fotogalerie

Stínadla TV