Obrázek článku

Nominace na soustředění s komentářem Ondřeje Prášila

Tepličtí fotbalisté v počtu 21 hráčů do pole a 3 brankáři vyrazili na soustředění do polského města Opalenica. ,,Nominace vykrystalizovala během prvních tří týdnů přípravy. Pro kluky, co nejedou na soustředění, to však neznamená konec,‘‘ uvedl asistent trenéra Ondřej Prášil.

V Polsku tým odehraje během následujících dnů dva zápasy, ten druhý zápas (v sobotu 13. 7. proti Lechu Poznaň) bude otevřen pro omezený počet diváků. Náš klub může na tento duel zájemcům zprostředkovat několik desítek volných vstupenek, požádat o ně je možné e-mailem na martin.kovarik@fkteplice.cz. (článek pokračuje pod grafikou)

Rozhovor s Ondřejem Prášilem u příležitosti odjezdu na soustředění:

S jakou náladou odjíždí tým na soustředění?

Nálada je určitě dobrá, díky ní máme v této fázi určitý komfort, který potřebujeme. Budeme mít kvalitní podmínky pro trénování, což je při plnění herní složky přípravy důležité. Těšíme se i na dva kvalitní zápasy.

V posledních týdnech byla hned dvě přátelská utkání zrušena. Je to pro trenéry velká komplikace?

Fotbal je variabilní hra a my musíme umět reagovat. Modelový zápas v Modré, co jsme připravili, nám ukázal hodně věcí. Kluci nastoupili proti sobě a každý se chtěl ukázat, předvést svůj nejlepší výkon. I takové zápasy mohou splnit naše očekávání.

Co se kádru týče, jsou tam nějaké vynucené změny?

Tým, co jede na soustředění víceméně odráží první tři týdny přípravy. Kluci věděli, že musí do úvodu dát vše, aby s námi do Polska jeli. Mohli jsme vzít 21 hráčů a 3 gólmany. Bohužel s námi kvůli zranění nejede Honza Knapík

Jak se vyvinula situace ohledně Mohameda Yassera?

Yasser po problémech s vízy tento týden přiletí do Česka a začne trénovat s B-týmem, od pondělí se pak připojí k nám.

Plánujete v Polsku ještě testovat různé varianty, nebo už budete krystalizovat sestavu směrem k lize?

Stále pracujeme s přechodem mezi systémy se 3 a 4 obránci. Budeme ještě mít prostor se tomu věnovat a protočit co nejvíce hráčů. Pro některé už ale bude vytížení větší.

Stínadla TV