Obrázek článku

Druhé vítězství v přípravě gólově řídili Horský s Radostou

V druhém přípravném utkání porazili fotbalisté Teplic Vlašim na jejím hřišti 2:0. Aktivní výkon z první půle zajistil rozhodující náskok, proti kterému již domácí nic nezmohli.

Hned od začátku se hrál ofenzivní fotbal. Ve 13. minutě chtěli závaru v obraně využít Filip Horský s Tadeášem Vachouškem, jejich snaha však přišla vniveč. O pět minut později se na levé straně vlastní šikovností uvolnil Matěj Radosta a pronikl za obranu soupeře, jenže jeho centr byl zblokován. Aktivita Teplic narůstala, až se po půlhodině hry zúročila. Matěj Radosta si naběhl na dlouhý míč za obranu a předal jej Filipovi Horskému, který tak mohl zaznamenat svou první branku v novém působišti. Vzápětí si mohl zapsat i asistenci, avšak střela Jakuba Emmera po jeho přihrávce byla zablokována.

Tlak neustal ani poté, ve 38. minutě si na přízemní centr naběhl Vachoušek a mířil těsně vedle. Krátce před poločasovou přestávkou se do brejku dostal Filip Havelka, na hranici šestnáctky ještě přepustil míč Radostovi a ten střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0.

Ihned po změně stran se po rychle rozehraném autu hnal na bránu Pavel Svatek, avšak gólman proti němu vyběhl a neumožnil mu přesně zakončit. Po hodině hry mohli domácí snížit, avšak Jakub Hora jejich pokus dokázal odkopnout. Vzápětí šla Vlašim do přečíslení, které ale vyústilo jen v zákrok Luďka Němečka.

V poslední dvacetiminutovce diváci viděli sérii rychlých útoků a chyb na obou stranách. V 82. minutě mohl korigovat skóre Martin Šubrt, ale nechal se vylekat výběhem Němečka. Neujala se ani následná Trubačova střela z dálky a druhá půle tak branku nepřinesla.

Vlašim - Teplice 0:2 (0:2)

Branky: 32. Radosta, 42. Horský.

Sestava:

1. Poločas: Čechal – Radosta, Tsykalo, Kričfaluši, Švanda – Bílek, Havelka, Emmer – Horský, Vachoušek T., Zsigmond

2. Poločas: Němeček – Harušťák, Mičevič, Audinis, Hora – Radosta, Trubač, Jukl, Bzura – Vachoušek T., Svatek

Fotogalerie

Stínadla TV