Obrázek článku

Jaroslav Harušťák přichází na hostování s opcí, Jakub Křišťan přestupuje na Slovácko

Dvaadvacetiletý Jaroslav Harušťák přichází do FK Teplice na roční hostování s následnou opcí na přestup z Baníku Ostrava. Levý obránce se s Teplicemi připravoval od úvodu přípravy, jeho přesun se nyní podařilo vyřešit i administrativně.

Harušták na jaře hostoval v Prostějově, kterému pomohl k záchraně ve F:NL, když v patnácti startech zaznamenal tři branek a jednu asistenci. „Počítáme s ním na levého beka, halvbeka, ale může nastat i situace, kdy nastoupí na levém stoperu. Je to charakterově velmi dobře nastavený kluk, na kterého jsme měli pozitivní reference, takže jsme moc rádi, že se jeho příchod povedlo dotáhnout,“ říká k nejnovější akvizici sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Celý kalendářní rok strávil obránce na hostování v týmu Daugavpils v Lotyšsku, kde odehrál celý ročník tamní nejvyšší soutěže, kde nastoupil k 35 utkáním s bilancí dvou branek a čtyř asistencí. „Je to levonohý hráč, kteří jsou napříč ligou vzácní a ani my jich v týmu moc nemáme. Zatím sice nemá ligové zkušenosti, ale vidíme v něm určité kvality, které věřím, že bude prokazovat,“ přeje si trenér Zdenko Frťala.

Na působení na Stínadlech už se těší i sám hráč, který si nabídky Teplic váží. „Teplice měly nejserióznější zájem, jejich jednání bylo konkrétní a věcné. Viděl jsem, jak se tu vše zvedá, ať jde o fanoušky, prezentaci klubu nebo postup do prostřední skupiny. I proto byly Teplice nejlákavější z nabídek,“ pochvaloval si Harušťák.

Známý už je také jeden odchod z Teplic, na přestup míří do týmu Slovácka Jakub Křišťan, který se s novým týmem už týden připravoval. Křišťan strávil v Teplicích dva roky, během kterých odehrál 25 ligových utkání, šestkrát z toho nastoupil v základní sestavě.

Stínadla TV