Obrázek článku

Pavel Svatek přestupuje do Teplic

Přestup mladého útočníka Pavla Svatka z FC SILON Táborsko směrem na Stínadla se dnes dotáhl a včera dvacetiletý střelec podepsal dlouhodobou smlouvu v FK Teplice.

Svatek je odchovancem Táborska, kam přišel v deseti letech z Mladé Vožice. První starty si ve F:NL připsal už v sedmnácti letech v ročníku 2021/22, jako střídající hráč zasáhl do pěti duelů, do dalších třech pak v sezóně následující. Naplno to v kategorii dospělých rozbalil v minulé sezóně, kdy dokázal v patnácti zápasech vstřelit ve F:NL šest branek a na jednu nahrát, v ČFL za béčko Táborsko pak měl bilanci patnáct startů, šest branek a dvě asistence.

Vytáhlý útočník nakoukl už také do reprezentace dvacetiletých při jejím červnovém kempu v Břízkách. „Pavel svoje kvality prokazoval ve druhé lize. Patří mezi hráče, u kterých si myslím, že je otázkou času, kdy začnou prokazovat své kvality i v lize,“ sděloval k mladému hráči už na úvod přípravy, kdy začal s Teplicemi Svatek trénovat, kouč Zdenko Frťala.

Novou posilu do útočné řady si pochvaluje také teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek: „Jde o podobný typ útočníka jako je Daniel Fila, čímž se nám opět zvyšuje variabilita v útoku. Věříme, že to je hráč do budoucna, který zvládne přechod ze druhé ligy, kde se jevil velmi dobře,“ říká Vachoušek.

Pavel Svatek bude v Teplicích oblékat dres s číslem 24.


Stínadla TV