Obrázek článku

Letní příprava zahájena vítězstvím a čistým kontem

FK Teplice na startu přípravy porazily Viktorii Žižkov 1:0. Do duelu nastoupila omlazená sestava, několik hráčů se totiž teprve vrací po zasloužené dovolené.

Úvod utkání se nesl ve znamení vzájemného oťukávání, jelikož oba týmy testovaly nováčky i členy širšího kádru. Severočechům se postupně začalo dařit trápit soupeře po pravé straně hřiště a vytvořili si několik šancí.

Během jedné z těchto akcí vybojoval ve 23. minutě aktivní Jakub Emmer roh. Po něm míč zůstal na útočné polovině, načež se 23letý záložník sám dostal k další střele a pořádně protáhl gólmana Melichara.

Deset minut před poločasem se hostující brankář znovu zapotil, tentokrát jej z hranice šestnáctky prověřil Trubač. Vzápětí se blýsknul Ludha, když vyrazil tvrdou střelu mířící pod břevno. Po následném rohu soupeře se do samostatného úniku dostal Matěj Radosta a nekompromisně jej proměnil.

Do druhé půle vyslali trenéři pozměněné jedenáctky. Ze střídajících se jako první chtěl uvést brankou Filip Havelka, ale mířil vysoko nad. Po hodině hry mohli Pražané zahrozit z volného kopu, standardní situace však skončila jen nepřesným stříleným centrem.

V 73. minutě se do vyložené šance dostal hostující Alexandr Bárta, brankář Čechal jej však včasným výběhem přinutil k nepřesnému zakončení. Čtvrthodiny před koncem skončil po Harušťákově hlavičce míč téměř v brance, žižkovští jej však na čáře odvrátili. Nedlouho poté mířil unikající Vachoušek těsně nad břevno.

V závěru utkání se o vyrovnání pokoušel pronikající Batioja, jenže mu radost obětavým skluzem překazil Bílek. Žádná další šance se již neujala, a Teplice tak prodloužily sérii vzájemných duelů s Viktorkou, které zpravidla končí výhrou o gól.

Příští týden se žlutomodří představí proti Vlašimi, utkání se bude hrát příští sobotu na hřišti soupeře.

Teplice - Žižkov 1:0 (1:0)
Branky:
40. Radosta.
Sestava:
1. poločas:
Ludha - Hora, Kričfaluši, Mićević, Harušťák - Jukl, Trubač - Emmer, Zsigmond, Radosta - Svatek.
2. poločas: Čechal - Švanda, Bílek, Mareček, Harušťák - Radosta, Havelka, Bzura, Emmer - Horský, Vachoušek

Fotogalerie

Stínadla TV