Obrázek článku

Ženy to dokázaly a zachránily se ve 2. lize!

​Sobotní barážový zápas v Dubí sledovalo bezmála 200 diváků, kteří celé utkání dokazovali, že Teplice hrají na domácí půdě a hnali je za vítězstvím. Když hlavní rozhodčí ukončila první poločas, měly Teplice náskok 2:0 a záchraně v soutěži již zdánlivě nemohlo nic zabránit. Soupeřky ale dvěma góly utkání zdramatizovaly a rozhodnout musely pokutové kopy. Teplické ženy je zvládly s přehledem a po výsledcích 1:1 a 3:2p zůstávají pro následující sezonu v 2. lize žen!

Pojďme se ovšem ještě krátce vrátit k prvnímu zápasu, který proběhl v neděli 9.6. na půdě Bohemians Praha. Teplice do zápasu vlétly a okamžitě sahaly po brzkém gólu, žádná z vytvořených šancí ale proměněna nebyla. Naopak domácí hráčky udeřily ve 14. minutě ze standardní situace a převzaly iniciativu. Teplickým fotbalistkám dlouho trvalo, než se z gólu oklepaly a soupeřky toho využívaly ve svůj prospěch, když hrozily z nebezpečných útoků. Gólmanka Sklenářová ovšem svůj tým v mnoha situacích podržela a hostující celek tak ztrácel pouze jeden gól. Přinesla ho až 91. minuta, když se po individuální akci prosadila Šulcová. Po bojovném výkonu obou týmů skončilo utkání nerozhodně 1:1.

O týden později v sobotu 15.6. se oba celky střetly v odvetném utkání na domácí půdě Teplic. Zápas opět začal lépe pro domácí hráčky, kterým se z tlaku podařilo ihned v 5. minutě skórovat. Následovaly další šance, které se ale proměnit nedařilo. Hostující fotbalistky z Bohemians si na druhé straně nedokázaly poradit s organizovanou obranou domácích a do gólových šancí se nedostávaly. Celkově první poločas režírovaly Teplice, což potvrdily dalším gólem těsně před odchodem do kabin. Svůj druhý gól v utkání zaznamenala středopolařka Němcová. Ve druhé půli nedokázaly domácí hráčky navázat na skvělý výkon z předchozího poločasu a v 56. minutě inkasovaly kontaktní gól. Ani po něm se hra Teplic příliš nezlepšila, což dávalo naději hostujícímu celku. Když už do konce zápasu zbývaly pouhé vteřiny, přišla dalekonosná rána z poloviny hřiště, která skončila v síti za gólmankou Pilnou. Nerozhodný stav 2:2 a výsledek z předchozího utkání tak znamenal penaltový rozstřel.

Pokutové kopy začínaly Teplice, o čemž rozhodl vyhraný los. Jako první šla na penaltu střelkyně dvou branek v utkání Němcová, která se opět nemýlila – 1:0. Soupeřky ale obratem velmi dobře kopnutou penaltou srovnaly na 1:1. Druhou penaltu Teplic měla na starosti Rezková a střelou pod břevno opět přiklonila vedení domácím – 2:1. Následující penalta hostujícího celku nebyla proměněna, když skončila vysoko nad břevnem. Toho využila Neumanová, která vstřelila gól a zvýšila náskok na 3:1. Další kopající hráčka Bohemians tak byla pod velkým tlakem a svou střelu poslala opět nad břevno. Teplice získaly obrovskou výhodu a stačilo jim proměnit alespoň jednu ze zbývajících dvou penalt. Ve čtvrtém kole penaltového rozstřelu si na penaltový puntík postavila míč Hoffmannová a případným gólem mohla ukončit zápas. Domácí stoperka se stejně jako její spoluhráčky nemýlila, což pro Teplice znamenalo celkové vítězství v kvalifikaci o 2. ligu žen a nadále tak budou její součástí.

9.6.2024 16:00
DFK Bohemians 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 14. Dobrevová - 90. Šulcová

15.6.2024 13:00
FK Teplice - DFK Bohemians 1905 3:2p (2:0)
Branky: 4. 45. Němcová - 51. Sležková, 91. Šuleková

Fotogalerie

Stínadla TV