Obrázek článku

V sobotu B-tým Sklářů hostí hradecké Votroky

V sobotu 1. června dopoledne od 11:00 hostí B-tým Sklářů v mistrovském utkání 29.kola skupiny B České fotbalové ligy na přírodním trávníku na teplických Stínadlech rezervu Votroků z Hradce Králové.

V sobotním dopoledni diváci uvidí duel dvou týmů ze spodních pater třetiligové tabulky, které ještě nemají stoprocentní jistotu záchrany. Utkání má přesto rozhodně velkou ambici nabídnout zajímavou a napínavou podívanou. Domácí Skláři mají v třetiligové tabulce aktuálně druhou nejlepší formu z celé ČFL se ziskem maximálního počtu 12 bodů a 12 vstřelených branek z posledních 4 utkání. Hradečtí Votroci v uplynulém soutěžním kole nasadili do základní sestavy 9 hráčů ze širšího kádru A-týmu a pak vysokým skóre doma “skolili“ Českou Lípu. Podobná účast z Fortuna ligy se dá očekávat i v sobotu dopoledne v duelu s Teplicemi.

B mužstvo Hradce Králové je pod vedením hlavního trenéra Adriana Rolka a jeho asistenta Pavla Krmaše po odehraných 28 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 aktuálně patnáctým týmem tabulky České fotbalové ligy se ziskem 29 bodů s celkovou bilancí 8 vítězství, 5 remíz a 15 porážek se skóre 39 vstřelených a 58 obdržených branek.

Na podzim roku 2023 se oba týmy utkaly v neděli 5. listopadu na přírodním trávníku Slavie Hradec Králové. Šťastnější byli v tomto utkání domácí Votroci po vítězství 2:1 (0:0), když o jejich těsné výhře rozhodl brankou v posledních vteřinách závěrečné čtvrté minuty nastavení vyrovnaného duelu Štěpán Harazim.

V uplynulém kole Fortuna ČFL odehrál Hradec Králové, výrazně posílený o hráče A-týmu, na domácím hřišti duel s Českou Lípou. Po třech porážkách a jedné remíze zvítězili Votroci nad sousedem ze spodních pater tabulky vysokým rozdílem 5:0 (4:0) po brankách Kučery (10.), Kaštánka (13.), Čecha (30.), Koubka (37.) a Hrušky (86.).

Českolipský trenér Pavel Hradiský k utkání řekl: „První poločas se nám vůbec nepovedl. Ke vší úctě k ligovým hráčům Hradce, tak si myslím, že jsme neměli prohrát takovým rozdílem. Z naší strany chybělo nasazení a bojovnost, byl to v první půli takový přátelák. Ve druhém poločase se to zlepšilo. Samozřejmě domácí již tolik netlačili na pilu. My jsme je ve druhé půli k ničemu nepustili, až na pátý laciný gól. Vzhledem ke skóre, tak jsme chtěli dát alespoň jeden gól, to se nepovedlo. Dnešní zápas se nám nevydařil.“

Hradecký trenér Adrian Rolko utkání okomentoval slovy: „Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme dali dva góly, pak už se nám samozřejmě hrálo lépe. Do poločasu jsme potvrdili dobrý výkon dalšími dvěma zásahy. Ve druhé půli jsme nepustili soupeře do žádné větší šance a konečně jsme zvládli utkání s nulou. Klukům patří poděkování za přístup a za to, jak zápas odmakali. Pro nás je to strašně důležité vítězství.“

Hradec Králové odehrál domácí utkání s Českou Lípou v této sestavě: Vízek – Holovatskyi, Čech (66. Baloun), Horák (58. Hruška), Kaštánek, Kejř (58. Hypšman), Hais (81. Březák), Koubek, Kučera (46. Vobejda), Šimon, Kadrmas.

Nejpilnějšími střelci v hradeckém dresu jsou momentálně čtyřgólový Filip Březák ( 19 utkání ), Lukáš Hruška ( 24 utkání ) a Matěj Koubek, který nasázel 4 branky ve 4 utkáních. Tři branky má na svém kontě Daniel Hais ( 6 zápasů ), Jakub Rada ( 9 zapasů ) a Jan Mahr ( 23 zápasů ). V utkání s Českou Lípou hájil branku Votroků člen kádru A-týmu Hradce Králové, jednatřicetiletý Patrik Vízek.

Duel v Mladé Boleslavi odřídí jako hlavní rozhodčí třiačtyřicetiletý Milan Matějček z Mělnicka. Na čarách mu bude asistovat sedmačtyřicetiletý Petr Talpáš a šestadvacetiletý Ondřej Ježek. Delegátem utkání je devětačtyřicetiletý Mgr. Zdeněk Tasch.

Zápas TEPLICE B - HRADEC KRÁLOVÉ B má výkop v sobotu 1. června dopoledne od 11:00 na přírodním trávníku hřiště číslo 2, známějším pod názvem “Mexiko“, v areálu stadionu na teplických Stínadlech.

Stínadla TV