Obrázek článku

Sklářem roku se stal Štěpán Chaloupek

Už šestý ročník tradičního vyhlášení nejlepších hráčů v jednotlivých kategoriích napříč celým teplickým klubem se uskutečnil v úterý v podvečer na teplických Stínadlech. Anketa Sklář roku ocenila nejen nejlepší hráče, ale také trenéry, celoživotní přínos teplickému fotbalu, podporu CSR nebo gól roku.

Na úplný úvod dostaly odměnu za výkony během celé sezóny jednotlivé týmy přípravek, kde se nejlepší hráči nevyhlašují. Pak následovaly mládežnické kategorie od nejlepší mladších žákyň až po nejlepší starší dorostence, výherce jednotlivých kategoriích i s nominovanými najdete v závěru článku.

Podruhé se vyhlašovala také kategorie Gól roku, která měla za cíl vybrat nejhezčí gól zaznamenaný na platformě Sport.Video, kterou používají teplické mládežnické týmy a je propojená s klubovou mobilní aplikací. Platforma umožňuje v reálném čase vytvářet záznamy zápasů. Gólem roku se stala Roberta Spáleného z teplickéh dorostu, kdy skóroval krásnou ranou zpoza vápna.

V kategorii Podpora CSR se tentokrát stal Tomáš Moravec a Tereza Bolfíková za organizaci futsalového turnaje na podporu Simony Perkové a Veronika Slavíková za organizaci charitativního dne v ústeckém T-Clubu, který vybíral prostředky rovněž na Simonu a také malého Jáchymka.

Cenu Františka Arnolda, která se uděluje v kategorii Trenér roku, se stal David Haviár, trenér kategorie U16, která se letost probojovala do finále Memoriálu Vlastislava Marečka. Haviár se také zapojuje do různých školních projektů jako Trenéři ve škole a podobně.

Cenu za celoživotní přínos obdržel in memoriam Jaroslav Přerost. Dlouholetý člen představenstva FK Teplice. Do představenstva klubu patřil už od jeho nejslavnějšího období na konci devadesátých let až do roku 2013. Teplický klub také pravidelně zastupoval na fotbalových veletrzích Soccerex.

V hlavní kategorii Sklář roku pak získal ocenění Štěpán Chaloupek. Mladý stoper, který se vypracoval mezi jednu z hlavní opor teplického týmu v letošní sezóně. Svými výkony na hřišti udivoval fanoušky i odborníky napříč ligovou scénou. I přes svůj mladý věk nastupoval v některých zápasech s kapitánskou páskou. Od léta přestupuje do pražské Slavie.

Nominace a vítězové v jednotlivých kategoriích:

Kategorie mladší žákyně:

  • Natalie Šafránková
  • Adéla Šumová
  • Anna Zullegerová - vítězka

Komentář k vítězce: Anička je druhým rokem pevnou oporou celého týmu. Za dva roky nasbírala mnoho ocenění jak od organizátorů turnajů, tak i trenérů soupeřících týmů. Svými zákroky a rychlými reflexy rozplakala nejednu soupeřku. Jako kapitánka je silnou podporou pro náš tým nejen na hřišti, ale i mimo něj. Úsměv, síla, zodpovědnost.

Kategorie starší žákyně:

  • Eliška Krýslová
  • Nikola Maříková – vítězka
  • Adéla Matouschková

Komentář k vítězce: V týmu zastává roli kapitánky a hraje na pozici stoperky. Niky je lídr, který pro tým bojuje do poslední vteřiny a také srdcařka, která na svůj klub nedá dopustit. Vždy chce uspět a tomu odpovídá úsilí, které fotbalu věnuje. Zdobí ji čtení hry, osobní souboje, hra hlavou a také komunikace, díky které je na postu stoperky nedocenitelná.

Kategorie dorostenky:

  • Kristýna Henychová
  • Lucie Málková – vítězka
  • Helena Šandová

Komentář k vítězce: Velká univerzálka, umí hrát na všech postech. Nejvíce však řádí v útoku, kde využívá svou rychlost a sílu ke střílení branek z jakékoliv pozice – z dálky, z centru nebo ze samostatného uniku. Důležité góly začala střílet i za A tým žen. K dobrému zakončení ji zdobí také velká kreativita, kdy umí góly svým spoluhráčkám připravit. Hrozně nerada prohrává a vítezství je pro ni největší odměna.

Kategorie ženy:

  • Tereza Hoffmannová
  • Leona Němcová - vítězka
  • Kristýna Neumanová

Komentář k vítězce: Leona Němcová je již, i přes svůj poměrně mladý věk, legendou nejen teplického ženského fotbalu. Fotbalu, kterému se věnuje už od dětských let, je bytostně oddána a je podstatnou náplní jejího života. Leona je nejen neodmyslitelnou součástí a výraznou oporou hráčského kádru, ale velké úsilí věnuje i dalším činnostem v klubu, kde působí jako manažerka ženského úseku, odvádí neocenitelnou práci v oblasti PR, v dalších organizačních činnostech spojených s dívčím úsekem a v neposlední řadě se také podílí na výchově nejmladší generace dívčího fotbalu. Lea je pravým lídrem a tahounem nejenom na hřišti ale i mimo něj. Ve hře ji zdobí především vynikající technická vybavenost, kopací technika, herní inteligence, vyspělost, přehled a výborné zakončení především ze střední vzdálenosti. Plní neocenitelnou roli při organizaci hry.

Leona je nejenom vynikající hráčkou a nepostradatelnou součástí středové řady, ale je tou pravou dobrou duší družstva a skvělým člověkem. Svojí přátelskou povahou, dobrou náladou, optimizmem a neodmyslitelným úsměvem do družstva vnáší dobrou atmosféru a pohodu.

Kategorie mladší žáci:

  • Vojtěch Hadrava
  • Kryštof Kučera – vítěz
  • Lukáš Netolický

Komentář k vítězi: Je to malý šikula z týmu U13, známý svou rychlostí, technikou a skvělým vnímáním hry. I přes svůj mladý věk střílí hodně gólů a neustále dokazuje, že je mimořádně talentovaný. Kryštofova schopnost rychle reagovat a přesně zakončovat z něj dělá jednoho z nejperspektivnějších hráčů ve své věkové kategorii.

Kategorie starší žáci:

  • Martin Kulas - vítěz
  • Jan Stoklas
  • Matyáš Vyzisk

Komentář k vítězi: Je vysoký, levonohý útočník a lídr týmu U15. Jako nejlepší střelec týmu se probojoval i do reprezentace. Jeho výška a levá noha mu dávají značnou výhodu v útoku, kde neustále ohrožuje brankáře soupeřů. Martin je tahounem svého týmu a jeho schopnost střílet góly je klíčová pro úspěchy jeho družstva.

Kategorie mladší dorostenci:

  • Eduard Hönig
  • Matěj Matkovič - vítěz
  • Martin Opatrný

Komentář k vítězi: Je lídr týmu a hraje na pozici stopera. Je poctivý a silný v soubojích, což z něj činí pilíř obrany. Matěj je známý svou schopností organizovat obranu a vést tým svým příkladem. Jeho fyzická připravenost a odhodlání jsou klíčové pro úspěchy týmu.

Kategorie starší dorostenci:

  • Jonáš Bzura - vítěz
  • Pavel Šimonovský
  • Aleš Terynek

Komentář k vítězi: Je technicky vybavený hráč, který pravidelně trénuje s A týmem. Jeho schopnost číst a vidět hru je na vynikající úrovni, což mu umožňuje efektivně se zapojovat do útoku i obrany. Jonáš je známý svým precizním driblinkem a schopností uvolnit se z těsných situací. Jeho pravidelné tréninky s A týmem jsou důkazem jeho odhodlání a snahy neustále se zlepšovat. Jonáš je hráč s velkým potenciálem.

Kategorie gól roku:

  • Alan Došek
  • Adéla Matouschková
  • Robert Spálený - vítěz

Kategorie podpora CSR:

  • Tomáš Moravec a Tereza Bolfíková za organizaci futsalového turnaje na podporu Simony Perkové, spolu s dalšími aktivitami v rámci jejich podpory se vybralo více než 140 tisíc korun
  • Veronika Slavíková za organizaci charitivního dne na podporu Simony Perkové a malého Jáchymka v ústeckém T-Clubu

Kategorie trenér roku - Cena Františka Arnolda:

  • David Haviár – vítěz
  • Dalibor Matouš
  • Tomáš Vávra

Komentář k vítězi: Trenér dorostu U16, který převzal před letošní sezónou a postoupil s ním do finále Memoriálu Vlastislava Marečka. Angažuje se i v dalších aktivitách jako je například projekt Trenéři ve škole a podobně.

Kategorie celoživotní přínos teplickému fotbalu:

Oceněný: Ing. Jaroslav Přerost – in memoriam

Dlouholetý člen představenstva FK Teplice. Do představenstva klubu patřil už od jeho nejslavnějšího období na konci devadesátých let až do roku 2013. Teplický klub také pravidelně zastupoval na fotbalových veletrzích Soccerex.

Hlavní kategorie Sklář roku:

Oceněný: Štěpán Chaloupek

Komentář k vítězi: Mladý stoper, který se vypracoval mezi jednu z hlavní opor teplického týmu v letošní sezóně. Svými výkony na hřišti udivoval fanoušky i odborníky napříč ligovou scénou. I přes svůj mladý věk nastupoval v některých zápasech s kapitánskou páskou. Od léta přestupuje do pražské Slavie.

Fotogalerie

Stínadla TV