Obrázek článku

V sobotu míří B-tým Sklářů k derby do Mostu

V sobotu 11. dubna míří B-tým Sklářů k derby na hřiště aktuálně pátého týmu skupiny B Fortuna České fotbalové ligy - týmu FK BANÍK MOST-SOUŠ. Mistrovské utkání 26. kola bude odehráno na přírodním trávníku Fotbalového stadionu Josefa Masopusta v Mostě a má výkop přesně v 15:00.

Most je pod vedením hlavního trenéra Miloše Sazimy a jeho asistenta Michala Kocíka po odehraných 25 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 aktuálně pátým týmem tabulky skupiny B České fotbalové ligy se ziskem 42 bodů s celkovou bilancí 11 vítězství, 9 remíz a 5 porážek se skóre 37 vstřelených a 25 obdržených branek.

Na podzim roku 2023 se oba týmy utkali v neděli 15. října na přírodním trávníku areálu stadionu na teplických Stínadlech. Šťastnější byli v tomto utkání domácí Skláři po vítězství 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil ve 32.minutě Yehor Tsykalo, který poslal hlavou vyraženou střelu Pavla Hrdličky do mostecké sítě za záda Kryštofa Lichtenberga. V 51.minutě navíc teplický brankář Luděk Němeček chytil penaltu mosteckému Markovi Vobeckému.

V uplynulém kole Fortuna ČFL zajížděl Most do České Lípy a podlehl domácím po výsledku 2:1 (1:0), když jedinou branku Baníkovců vstřelil v 58.minutě Jindřich Novotný. Baník v tomto utkání částečně proměnil základní sestavu a hrál více kombinačně, Deniss Stradins se přesunul do středu zálohy, poprvé na jaře nastoupil od začátku Milosz Gluski. Klíčovou osobou byl stoper Adam Petržílka, který už od úvodu sprintersky hasil několik útoků do otevřené mostecké obrany. Baník se v úvodu prosazoval po pravé straně přes Lukáše Marhoula a nalevo se dařila spolupráce Honzy Štefka a Jindry Novotného.

Přesto Baník v České Lípě nakonec podruhé na jaře padl. O výsledku utkání rozhodla vlastní branka hostů ze 60.minuty, kdy se přetažený centr vrátil před bránu do ohně, brankář Lichtenberg v tísni na míč nedosáhl a ten se ve skrumáži odrazil od zad Dominika Gluskiho přímo do mostecké sítě. Baník tak nyní na výhru čeká již čtvrtý zápas, po třech remízách v řadě tentokrát z Lípy neodvezl ani bod.

Baník odehrál utkání v České Lípě v této sestavě: Lichtenberg - Cibulka (70. Radba), Petržílka, Gluski - Pátek, Jacobovici, Stradins, Bína (75. Novický) - Marhoul (89. Sedlák), Novotný (70. Rjaska), Štefko (75. Kubeš).

Nejproduktivnějším hráčem Mostu je aktuálně s 11 vstřelenými brankami v 25 utkáních dvaadvacetiletý kanonýr Jindřich Novotný, který je aktuálně druhým nejlepším střelcem celé soutěže společně s ústeckým Dao, kolínským Veselým a velvarským Žežulkou. Šestkrát se do černého trefil dvaadvacetiletý izraelský hráč Adin Hananya Jacobovici a úctyhodných pět branek v devíti zápasech vstřelil o rok starší rodák z lotyšské Rigy Deniss Stradins ( aktuálně: Deniss Stradins v Mostě dále pokračovat nebude ).

Derby v Mostě měl odřídit jako hlavní rozhodčí sedmatřicetiletý Lukáš Nehasil z Karlových Varů. Na poslední chvíli ale došlo ke změně delegace na pozici hlavního rozhodčího a derby tak nakonec dostal na starost osmadvacetiletý David Šmat ze Skalné. Na čarách mu bude asistovat jednatřicetiletý Karel Hoch a třiačtyřicetiletý David Jati. Delegátem utkání je dvaapadesátiletý Josef Novotný.

Zápas MOST - TEPLICE B má výkop v sobotu 11. května odpoledne od 15:00 na přírodním trávníku Fotbalového stadionu Josefa Masopusta v Mostě.

DŮLEŽITÉ - Čtěte z webu soupeře: ORGANIZAČNÍ INFORMACE K UTKÁNÍ MOST - TEPLICE B ( ! )

Stínadla TV