Obrázek článku

Bitva o krále severu začíná v neděli!

Bitva o krále severu je tu! Po pěti letech čeká Teplice play off o postup do předkola Konferenční ligy. Skláři vyzvou v neděli od 15 hodin v severském derby na Stínadlech Liberec, po základní části sedmý tým tabulky. Hrát se budou dva zápasy, odveta je v plánu za týden pod Ještědem. Vítězný tým z tohoto dvojzápasů se minimálně do příští sezóny bude moci titulovat králem severu!

FK Teplice pod trenérem Zdenkem Frťalou vykvetl jako májové šeříky. Jen styl hry, který žlutomodří praktikují, soupeřům tolik nevoní. Severočeši zpevnili defenzivu, na jaře několikrát ukázali, že zároveň umí být velmi nebezpeční dopředu. S vědomím své síly jdou do boje proti Slovanu. „Musíme být produktivní. Těch šancí už tolik nebude, možná to bude trošku svázané taktikou. Musíme z šancí, které si vytvoříme, dávat góly," tvrdí stoper Ondřej Kričfaluši.

Klíčem k úspěchu podle něj bude to, co tým z lázeňského města zdobilo ve většině zápasů základní části. „Bojovnost, makat jeden za druhého. Myslím si, že nám to proti soupeřům jako Liberec jde. Chceme se dostat co nejdále," přidává jeden z objevů této sezony.

Brankář sklářů Richard Ludha ale upozorňuje na sílu Slovanu. „Na jaře jsme ho doma porazili, ale byl to hodně silný tým. Nebezpečný je tam každý hráč. Musíme dát do toho zápasu srdce, pak je naše šance vše zvládnout ještě vyšší. Je to play off jako v hokeji. Ten cíl je teď strašně daleko, musíme jít zápas od zápasu a dobře se na každý z nich připravit."

Oba dva tepličtí hráči věří, že na Stínadla dorazí co nejvyšší návštěva. „Potěšila by nás velká návštěva. A hlavně by nám pomohla. Samozřejmě, že se budeme na hřišti snažit divákům jejich přízeň vrátit," slibuje Ludha. „Kéž by přišel dvojnásobek toho, kolik lidí chodilo na jaře. Deset tisíc diváků je úplný sen, to by byla paráda!" sní Kričfaluši.

A jak se na severočeské derby těší Liberečtí? „Můžeme hrát o poháry, je to v našich rukách. Když zvládneme následující zápasy, tak se do té Evropy můžeme dostat," říká liberecký David Tetour.

Jeho Slovan přišel těsně o šestku, přesto se chce ale dál rvát o možnost zahrát si v pohárové Evropě. „Bojujeme dále. Je škoda, že nám skupina o titul nevyšla, ale nic není ztracené," přidává.

První díl bitvy o krále severu startuje na Stínadlech v 15:00, ale už ve 12:00 se otevře na umělé trávě fanzóna, ve které nebude chybět autogramiáda hráčů A mužstva, prohlídka hasičského vozu, fotbalová stanoviště, soutěže, skákací hrad a samozřejmě také foodtruck s dobrým jídlem a pitím! Předprodej vstupenek probíhá ZDE.

Stínadla TV