Obrázek článku

V neděli znovu doma, tentokrát s Hradcem Králové

Po delší době se fotbalisté Teplic představí na svém krásném stadionu, v neděli od 15 hodin hostí v rámci 27. kola Hradec Králové. Půjde o souboj celků na hraně prostřední skupiny, skláři jsou totiž nyní devátí a na votroky mají jen dvoubodový náskok.

Tepličtí čekají tři zápasy na výhru. Poté, co porazili doma 2:0 Liberec, prohráli na Slavii 0:4, remizovali doma se Slováckem 1:1 a padli v Ostravě s Baníkem 1:4. „Musíme se zase vrátit k tomu, co nás zdobilo, čili k poctivosti, zodpovědnosti a zdravé agresivitě. V posledních zápasech mi chybělo víc emocí. Nemůžeme si hrát na profesory, na fotbalisty, to prostě nejsme. Hráčům jsem vytknul, že nebyli takoví válečníci. Když cukneme z toho, co nás zdobilo, máme problém," říká trenér FK Teplice Zdenko Frťala.


Hradec je podle něho mužstvo, které zmiňovaných bojovníků má v kádru spoustu. „Právě proto se musíme vrátit ke způsobu boje, který nás dostal nahoru," soudí oblíbený kouč.

V neděli ale na střídačku neusedne, má totiž na svém kontě čtyři žluté karty, které ho posadí na tribunu. „Neřekl jsem jediné špatné slovo, jedinou nadávku, urážku. Opustil jsem technický prostor," vrací se Frťala k udělení žluté karty, ke kterému došlo na stadionu v Ostravě. „Místo mě povede tým během zápasu s Hradcem jako hlavní trenér Ondřej Prášil," doplňuje suspendovaný lodivod.

Mužstvo kouče Davida Horejše, kterému sekunduje v Teplicích dobře známý Stanislav Hejkal, naposledy srazilo Karvinou (2:1). Důležitost duelu si uvědomuje i stoper žluto-modrých Štěpán Chaloupek. „Víme, o čem ten zápas bude, do čeho půjdeme. Ostravu jsme už hodili za hlavu, protože ten výkon nebyl úplně ideální, výsledkově vůbec. Rozebrali jsme si to, řekli jsme si k tomu, co co bylo špatně a teď jdeme na Hradec. Víme, že do hry musíme dát víc emocí, trenér nám to zmiňoval. Všichni víme, co musíme zlepšit."

V neděli se ovšem na Stínadlech nebude hrát jen zápas A mužstva, už od 10:15 se totiž představí na umělé trávě v areálu stadionu také béčko. Hned po konci tohoto zápasu se navíc rozjede fanzóna s občerstvením, posezením, dvěma autogramiádami, soutěží pro děti i esportovým koutkem, tak dotažte v neděli, kdy má panovat teplé počasí, na Stínadla, kde můžete strávit celý den.

Stínadla TV