Obrázek článku

V neděli nastoupíme na Slavii, fanoušci vypravují pátý autobus

Velká výzva čeká v neděli fotbalisty Teplic. Od 15 hodin budou hrát v Edenu, kde je doma pražská Slavie, o prodloužení pětizápasové série bez porážky. Obejít se ale musí bez tří hráčů, kteří na Stínadlech hostují právě ze sešívaného klubu.

Labík, Hronek, Fila - tato trojice „slávistů" kvůli dohodě klubů nemůže v neděli přes hlavu přetáhnout žluto-modrý dres. Komplikace? „My s touto skutečností byli ztotožněni už v průběhu dohody se Slavií o hostování. Připravovali jsme se na to. Jsme rádi, že se nevykartovali další hráči, několik jich bylo pod hrozbou čtvrté žluté. Věřím, že i hráči, kteří aktuálně nepatřili do základu, se o místo poperou a Slavii to co nejvíce znepříjemní," říká trenér Teplic Zdenko Frťala.

Ve stejném duchu hovoří i defenzivní univerzál Jan Knapík. „Určitě to oslabení bude, ale hráči, je nahradí, jejich roli zastanou jak nejlépe umí. Věřím, že se tím popereme jako tým."

Slavia je sice čtyři body za Spartou, podle Knapíka je ale pořád českým velkoklubem. „To, že je za Spartou, nic neznamená. Pořád se pere o titul a má nejvyšší ambice. Její kvality nelze nijak snížit."

V čem je Slavia pro Teplice největší hrozbou? „Asi v tom, že nevíme, v jaké základní sestavě nastoupí. Skvělý trenér pan Trpišovský to má nastavené tak, že si vybírá typy hráčů, kteří můžou alternovat na dvou až třech postech. Je prostě nečitelná," odpovídá Frťala.

S Teplicemi do Edenu pojede velké množství fanoušků, aktuálně jsou vypravené čtyři autobusy, z nichž jeden je patrový, navíc se řeší i pátý autobus. „Je parádní, že podpora fanoušků má stoupající tendenci. Je to výsledek naší vzájemné spolupráce. I díky nim předvádíme výkony, jaké předvádíme. Ale vnímám to jen jako dočasný úspěch, musíme pracovat dál," tvrdí Frťala.

„Já jsem nadšený a mám velkou radost. Určitě fanoušci budou cítit a slyšet. I kvůli nim chceme uhrát co nejlepší výsledek a něco si z Edenu odvézt," doplňuje Frťalu Jan Knapík.

Fanoušci se do pátého autobusu mohou hlásit přímo fanouškovské skupině „Tepličáci“ na jejich Facebookové stránce nebo Instagramu. Vstupenky na utkání do hostujícího sektoru je možné kupovat ZDE, vstupenky budou k dostání i přímo v Edenu před utkáním, tam budou rovněž k dispozici také dětské vstupenky, které přes internet nelze zakoupit stejně jako na Stínadla.

Stínadla TV