Obrázek článku

V sobotu opět doma, tentokrát s Karvinou!

Pozápasový trénink, předzápasový trénink a hned se jde na věc! Tepličtí fotbalisté mají nahuštěný program, po středeční vítězné dohrávce s Olomoucí (2:0) je totiž v sobotu odpoledne čeká další ligový souboj. Na Stínadla dorazí MFK Karviná, výkop je stanovený na 15. hodinu.

FK Teplice rozjel jaro výborně. Po domácí výhře 2:1 nad Zlínem přivezl bod za remízu 1:1 z Pardubic, poté bez větších problémů zvládl i zápas se Sigmou. „Jsem rád, že jsme navázali na výkon v Pardubicích. V první půli jsme byli lepší, pak nám pomohlo vyloučení soupeře. Výhru pečetil krásným gólem Yasser. Jsme spokojeni se startem do jara. Jsme efektivní, proměňujeme šance. Všichni hráči mají správný přístup, v kabině je týmový duch," těší trenér Zdenka Frťalu.

Do všech tří duelů poslal stejnou základní sestavu, jen v Pardubicích se do branky musel místo zraněného Tomáše Grigara postavit Richard Ludha, který v zimě přišel ze slovenské Podbrezové. Střetnutí proti Sigmě, které odchytal celé, zvládl na jedničku.

„Ludha nás ve dvou klíčových momentech utkání podržel. Není jednoduché se v novém týmu prezentovat výkonem, který od něj očekáváme. Výjimečně jsem jeho výkon vyzdvihl před celou kabinou. Skvěle zastoupil Tomáše. Jeden zápase nedělá kariéru, ale Richard je dobře nastavený," pochvaluje si Frťala.

„Skláři" jsou nyní devátí, teplický trenér děkuje za vítr v plachtách fanouškům. „Jsme na jaře nahoře i díky nim. I když se nám něco nepovede, tak pořád fandí. Vidí, jak kluci šlapou, makají, jezdí po prdeli. Fandové nám vrací víru ve vlastní schopnosti."

V sobotu bude soupeřem Severočechů Karviná, záložník Michal Bílek, který dal ve středu svůj první ligový gól, ví, že důležitá bude regenerace. „Po zápase si dám vířivku, druhý den odpoledne odpočinek. A pak v samotném utkání bude zase důležitá zodpovědnost - jeden za druhého," říkal hned po skončení utkání s Olomoucí.

Bílek vnímá, že současný teplický tým má zápas od zápasu větší sebevědomí. „Věřím si. Jsme nahoře. Ukázali jsme to už se Zlínem, kde jsme dostali vyrovnávající gól, to stejné v Pardubicích, kde jsme inkasovali na začátku zápasu."

Karviná je v ligové tabulce předposlední, pod ní jsou už jen České Budějovice. Na jaře všechny své zápasy prohrála se třemi obdrženými brankami. „Přes týden makáme jak blázni, ale v zápasech se to zatím neprojevilo. Snad se to zlomí v Teplicích," věří karvinský záložník Patrik Čavoš. „Asi máme v hlavách i to, že jsme zatím nedali žádný gól. Až to protrhneme, tak budeme body sbírat."

Zápas FK Teplice - MFK Karviná začíná na Stínadlech v sobotu v 15:00. Fanzóna na ochozu stadionu pod sektorem 15 bude připravena od 13:00 a ve 14:15 v ní proběhne autogramiáda Tomáše Grigara a Filipa Havelky.

Stínadla TV