Obrázek článku

V sobotu nás čeká duel v Českých Budějovicích

V sobotu od 15 hodin se FK Teplice utká na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích s tamním Dynamem, které je jen díky lepšímu skóre na předposledním místě tabulky FORTUNA:LIGY. Půjde o poslední zápas před reprezentační přestávkou, v níž bude český národní tým usilovat o postup na mistrovství Evropy do Německa.

„Chceme smazat mínusové body, které v tabulce máme. Bohužel do střetnutí půjdeme bez zraněného Beránka. Nad ostatními marody visí otazník. Po repre pauze nás čeká náročný program. Věříme, že pak už budeme mít hráče, kteří jsou teď mimo hru, plně k dispozici," říká trenér „sklářů" Zdenko Frťala.

Přestože jsou České Budějovice předposlední, podle teplického kouče jeho svěřence nečeká na jihu Čech procházka růžovou zahradou. „Je to tým, který zatím za svůj atraktivní styl hry nebyl odměněný odpovídajícím bodovým ziskem. Noví trenéři, kteří do Dynama přišli, věří modernímu způsobu hry, kterým částečně kopírují Arsenal. Je to fotbal založený na pohybu, rotaci, přípravné fázi. Na to vše se musíme připravit."

Frťala Dynamo přirovnává také k Pardubicím. „Trošku jsou jako Pardubice. Jsou prostě nastavení tak, aby jejich hra měla parametry co se týče výstavby a přechodové fáze. Jsou schopni měnit systémové rozestavení, v tom jsou velice nadstandardní. Věří své cestě, nepanikaří, i když se jim výsledkově nedaří."

Tepličtí mají za sebou těžké domácí utkání, ve kterém porazili 1:0 Mladou Boleslav. Díky čemu nad Středočechy uspěli? „Apeloval jsem na hráče, aby zlepšili pohyb bez míče, aby i bez něj byli aktivní. To se podařilo. Kluci sami sobě dokázali, že když budou aktivní a pro soupeře odvážní, tak z toho budou profitovat. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá," upozorňuje Zdenko Frťala.

Stínadla TV