Obrázek článku

V sobotu přijede Mladá Boleslav

Vybřednou v sobotu „skláři" z výsledkové mizérie? Teplice čekají pět zápasů na výhru, ve čtyřech posledních duelech navíc neskórovaly. Proti jedenáctému týmu tabulky se od 15 hodin postaví třetí Mladá Boleslav.

Reprezentanti města automobilů si v lize vedou parádně. Pět z posledních šesti utkání vyhráli, skolili například 9:5 Zlín, po čtyřech letech porazili Spartu, pět branek nasázeli Hradci Králové. Svěřenci kouče Marka Kuliče mají zkrátka formu jako hrom, nic na tom nemění ani středeční zaváhání v pohárové soutěži, v níž prohráli 0:1 v Liberci. Mimo hru totiž pod Ještědem bylo několik hráčů, chyběli například Matějovský, Kušej, Suchý nebo brankář Trmal.

„Kdo se bojí, nesmí do lesa," usmívá se trenér Teplic Zdenko Frťala před sobotním střetnutím svých oveček s rozjetou mladoboleslavskou mašinou. „Boleslav má aktuálně jednu z nejlepších forem v lize. Má ji podpořenou nejen výkony, ale i výsledky. Přijede tak k nám jeden z nejsilnějších možných protivníků. Na každého soupeře ale něco platí. Snažíme se na Mladou Boleslav proto co nejlépe připravit."

Frťala ví, co jeho tým trápí. Jedním z problémů Severočechů je špatná koncovka. „Snažíme se na ní pracovat. Věřím, že se konečně gólově prosadíme. Určitě nám chybí útočníci, kteří dokázali dát góly, ale na druhou stranu nemůže žádný tým spoléhat pouze na útočníky. Zodpovědnost na sebe musí vzít jiní."

Jaký je podle Frťaly recept na zlepšení finální fáze? „Větší odvaha, sebevědomí, aktivita. Nikdo se nesmí bát jít do situací, které sice bolí, ale přináší ve vápně zajímavé situace. Věřím, že kluci si vezmou kritiku, která byla i z naší strany, k srdci."

I na sobotním zápase nebude pro fanoušky chybět populární fanzóna, která startuje ve 13:00 přímo na ochozu stadionu, od této doby tak bude otevřený stadion vchodem „D“, od 12:30 pak bude otevřena pokladna směrem od Kauflandu a rovněž velký fanshop v blízkosti pokladen.

Utkání s Mladou Boleslavi startuje v sobotu v 15:00, vstupenky jsou v prodeji ZDE. Utkání bude řídit Ondřej Berka s asistenty Jakubem Hrabovským a Lukášem Slavíčkem. Čtvrtým rozhodčím bude Josef Krejsa a u VARu zasednou Jan Petřík a Jiří Kříž.

Stínadla TV