Obrázek článku

V sobotu míříme do Liberce

Teplice čeká v nejvyšší fotbalové soutěži druhé venkovní utkání v řadě. Po výhře v Karviné jedou svěřenci kouče Zdenka Frťaly do Liberce. Střetnutí začíná v sobotu od 15 hodin.

Severočeské derby bude soubojem desátého a osmého týmu tabulky. Slovan remizoval v minulém kole 1:1 v Jablonci, „žlutomodří" přivezli všechny tři body z Karviné. „Jsme moc rádi, že jsme těžké utkání zvládli. Věděli jsme, že to nebude příliš pohledný zápas. Plný bodový zisk by nám měl dodat více herního klidu a pohody," říkal po vítězství v dalekém Slezsku Frťala.

Kouč Liberce Luboš Kozel byl po dělbě bodů na Střelnici rozpolcen. „Před utkáním jsme chtěli vyhrát. Ale je to bod z venku, váhu mít může. Hlavně Jablonec nevyhrál, takže nás nedotáhl v tabulce. Vývoj zápasu mě ale mrzí, mohli jsme vedení navýšit."

Co si Zdenko Frťala myslí o libereckém týmu? „Slovan má šikovné hráče. Ale také má své problémy - karty, zranění. Ale kdo je nemá... Pro nás to bude tak těžký zápas, jaký si ho sami uděláme. To říkám už poněkolikáté. Důležité bude, abychom byli zodpovědní v obraně, z toho budeme chtít vycházet. A samozřejmě chceme být nebezpeční v zakončení."

Také Liberec chce co nejvíce zlepšit koncovku. Co podle Kozla drhne? „Neděláme na tréninku skoro nic jiného, než abychom naše koncové hráče zvedli. Důležité pro mě je, že si nebezpečné situace dokážeme vytvořit. Někdy ale chybí finálka nebo se vyženeme k lajně."

Přijeďte fandit do Liberce, duel Slovan - Teplice začíná v sobotních 15 hodin. Utkání bude řídit Filip Kotala s asistenty Radkem Kotíkem a Radimem Dreslerem, čtvrtým rozhodčím bude Vít Zaoral. U VARu zasedne Tomáš Kocourek s Jakubem Hrabovským.

Stínadla TV