Obrázek článku

Po reprezentační pauze míříme do Karviné

Po reprezentační přestávce hrají tepličtí fotbalisté v sobotu v Karviné, která se do ligy po roční pauze vrátila. Utkání 8. kola FORTUNA:LIGY se bude hrát od 15 hodin.

Domácí Karviná vyplnila reprezentační přestávku pohárovým duelem v Uničově, který se jí ale nevyvedl, protože ho prohrála 0:1. Stala se tak prvním prvoligovým týmem, který se v tomto ročníku loučil s domácí pohárovou soutěží. „Převládá obrovské zklamání. Nemůžu to nazvat jinými slovy, než ostuda, co jsme tady předvedli,“ řekl po utkání Tomaš Hejdušek, trenér MFK Karviná.

„Tahali jsme dnes za kratší konec. I co se týká gólových šancí, tak jich měl soupeř víc. A to je pro mě nejvíce zarážející. Kdybychom měli x šancí a tyčky, tak si řeknete smůla, ale ruku na srdce, my jsme tohle neměli,“ pokračoval kouč Slezanů.

V kádru Karviné je několik zkušených hráčů, například Čavoš a nově i Fleišman. „Karvinou jsme v tom poháru viděli. Hráli tam i hráči, kteří v lize nedostávali tolik příležitostí. Teď nadstandardně posílila. Očekávám, že bude chtít za každou cenu pro ni velmi důležitý zápas zvládnout," vyhlíží vzájemný duel kouč Teplice Zdenko Frťala.

Jeho tým využil reprezentační pauzu první týden k dobíjení baterek. „Bylo to hodně o kondici," potvrzuje Frťala. „Protože jsme měli čtyři hráče v reprezentacích, trénovali jsme s béčkem. Hráči béčka tak alespoň přičichli k áčku a ucítili motivaci. Repre pauza také byla důležitá z hlediska doléčení zraněných. Řekl bych, že pauza splnila vše, co obnáší."

Frťala po posledním ligovém duelu s Pardubicemi (0:1) řekl, že bude potřeba nastavit hráče tak, aby jejich způsob hry byl stejný jako na začátku sezony. „Vyříkali jsme si věci, které nefungovaly tak, jako když jsme byli herně a bodově úspěšní. Věřím, že slabší období máme za sebou a že už v Karviné budeme nastaveni tak, abychom do každého souboje chodili s maximální agresivitou. Jsou před námi dva venkovní zápasy, chceme v nich získat plusové body."

Zdenko Frťala ví, že skvělým začátkem si Tepličtí na sebe upletli bič. „Každý soupeř teď přistupuje k zápasu s námi více koncentrovaně. Klíčem k úspěchu bude i zlepšení koncovky, protože v minulých zápasech jsme si vytvořili šance, které zůstaly nevyužity. I to nás stálo body."

K Teplicím se v reprezentační přestávce připojil zkušený Nor Andreas Vindheim, který je hráčem Sparty Prahy. Co od něho Frťala očekává? „Jsme rádi, že se nám povedlo přivést takového kvalitního hráče. Má po zranění, tak se ještě bude dostávat do ideální kondiční formy. Jinak už s námi trénuje na sto procent. Jednoznačně od něj očekávám, že bude posilou. Přišel ze Sparty, je to reprezentant. Už první tréninky ukázaly, že by tou posilou, jak si slibujeme, měl být."

Podle Frťaly ale nelze hned očekávat, že bude klíčovým mužem „sklářů". „Není jednoduché přijít a hned jím být. Důležitá je součinnost a spousta dalších složek. Je to rychlostní typ, umí zkvalitnit hru po stranách. Těším se, až bude stoprocentně připraven," uzavírá Zdenko Frťala.

Utkání bude rozhodovat Jan Petřík s asistenty Markem Podaným a Janem Hurychem. Čtvrtým rozhodčím bude Filip Konala a u VARu zasednou Ladislav Szikszay s Jakubem Hrabovským.

Stínadla TV