Obrázek článku

V sobotu se doma hraje s Pardubicemi

Po pohárovém utkání v Brozanech, kde Tepličtí zvítězili 4:3, se bude hrát v sobotu od 15 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech další prvoligové utkání. „Skláři" v něm hostí Pardubice.

V Brozanech Severočeši uspěli, nebyla to ale žádná procházka růžovým sadem. „Jsem pokopaný, bolí mě skoro vše. Čekali jsme, že to bude náročné a jsme rádi, že jsme vyhráli," řekl po středečním zápase útočník Daniel Fila, který dal na začátku druhé půle důležitou branku na 3:2. „Teď se musíme dát do pořádku a v sobotu. Bude to hodně důležité utkání, chceme v něm prolomit sérii bez vítězství," dodal.

Teplice vyhrály naposledy ve 2. kole ve vršovickém Ďolíčku, kde porazily Bohemians 2:1. Poté dvakrát prohrály a dvakrát remizovaly. Asistent hlavního kouče Zdenka Frťaly Ondřej Prášil potvrzuje, že klíčové nyní bude nabýt fyzické síly. „Musíme se dát do kupy pomocí regenerace, aby zdravotní stav byl co nejlepší. Pak bude důležitá příprava na zápas. Domácí duely chceme zvládat, abychom byli všichni spokojeni."

Pardubice mají jen čtyři body, tedy dvakrát méně než Tepličtí. I pro ně bude střetnutí na Stínadlech nesmírně důležité. V posledních zápasech nepředvádějí špatné výkony, trápí je ale koncovka, na což si stěžovali nejen samotní hráči, ale i i kouč Radoslav Kováč. „Šance si vytvoříme, to je hezké, ale ve střílení gólů máme obrovský problém. Pak vůbec nemáme nárok myslet na body.

Kováč byl po domácí porážce 0:1 od Slovácka hodně upřímný. „V tuto chvíli nevidím v kabině hráče, který by nás dokázal zvednout. Když si to zpětně promítnu, tak jsme možná něco měli přehodnotit. Udělat víc pro to, aby tady někteří hráči zůstali, ale na to už je pozdě. Vždycky je úmysl tým zlepšit, nám se to však tentokrát nepovedlo. Nechci se nikoho dotknout, protože jsme na jedné lodi, ale zkušenosti nám prostě chybí."

Ve středu Pardubice vyhrály v pohárovém duelu 3:0 na půdě Mostu. „Jsem rád, že jsme postoupili a že to kluci uhráli s nulou, to je hodně důležité, protože zápas byl složitý. Prostřídali jsme především hráče, kteří teď nastupovali méně. Bylo vidět, že přijel tým, který má v lize čtyři body, že nejsme tak úplně v pohodě. Výsledku si vážím. Věřím, že budeme připravení na Teplice jako teď na pohárový zápas s Mostem,“ řekl Kováč po výhře v Mostě.

Utkání s Pardubicemi bude rozhodovat Michael Kvítek s asistenty Jiřím Křížem a Lukášem Machačem. Čtvrtým rozhodčím bude Jan Všetečka, u VARu zasedne Ondřej Pechanec s Ivo Nádvorníkem.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ZDE, do pátku do 23:59 za předprodejnou cenu 150 Kč, v sobotu pak za 200 Kč. Před utkáním je připraveno pro děti i dospělé malování na obličej v prostoru u fanshopu na ochozu jižní tribuny v blízkosti vchodu D na stadion.

Stínadla TV