Obrázek článku

V sobotu se bude hrát před velkou návštěvou proti Spartě!

Teplice žijí fotbalem! V sobotu od 18 hodin se na Stínadlech bude hrát duel 5. kola FORTUNA:LIGY mezi domácími „skláři" a mistrovskou Sparta Praha. V lázeňském městě se očekává vysoká návštěva a také kvalitní fotbalové představení.

Sparta je lídr tabulky, všechny čtyři zápasy vyhrála, naposledy v Jablonci nastřílela pět branek. V úterý odehrála nešťastné utkání kvalifikace Ligy mistrů s dánskou Kodani, vypadla po penaltovém rozstřelu.


„Předvedla skvělý výkon. Aktuálně u ní asi převládá zklamání. Klobouk dolů před trenérem Priskem, co s týmem udělal; dokázal s ním získat titul a svést krásný boj o Ligu mistrů. Sparta měla velkou smůlu. Uvidíme, jaký kádr u nás postaví, ale zápas v Jablonci ukázal, že co hráč, to obrovská kvalita. Sparta má obrovskou sílu směrem dopředu, ofenzivu má opravdu nadstandardní," říká trenér FK Teplice Zdenko Frťala.

„Skláře" stále trápí řada zranění a bolístek, nad startem některých hráčů visí velký otazník. Frťala je ale optimista. Výkon nováčků v Olomouci, kde zaskakovali za absentující hráče, ho potěšil. „Pro ty, kteří neměli zkušenosti s ligou, určitě nebylo jednoduché to zvládnout, ale zvládli to. Je totiž něco jiného hrát přípravné utkání a pak ligu. Nezkušení kluci se však s šancí popasovali velice dobře. Já věřím, i když pořád nejsme v optimálním zdravotním stavu, že hráči, kteří dostanou prostor, to zvládnout. Máme své zbraně, kterými Spartu můžeme co nejdéle držet ve stavu, který pro ni nebude příjemný. Kůži neprodáme lacino!"

Teplice získaly ve čtyřech úvodních soubojích sedm bodů, se startem do nové sezony proto panuje spokojenost. Čemu „žlutomodří" vděčí za tak povedený úvod? „Sedlo si to. Máme dobrou partu kluků, dobrý realizační tým. Přišli dobří hráči, nikdo se v kabině nepovyšuje, jsme všichni dobří kluci. Parta tvoří výkony na hřišti, to se výrazně zlepšilo. Na hře je pak vidět, jak jsme semknutí, jak hrajeme týmově. Umíme pak potrápit i papírově kvalitnější týmy," myslí si záložník Matěj Radosta.

Co po vyřazení Sparty z Ligy mistrů řekl směrem k sobotnímu duelu kouč Letenských Brian Priske? „Samozřejmě je těžké jen tak hodit zklamání za hlavu. Je důležité, že hráči mohou být hrdí na svůj výkon. Dnes jim chybělo jen pár procent. Obecně ale předvedli něco úžasného, co bylo kousek od dokonalosti, a navíc proti těžkému soupeři. Smutek je tedy třeba otočit a vzít si z něj to dobré. Dáme si určitě den volno a pak se vrhneme na přípravu na Teplice.“

O lístky na utkání je obrovský zájem, v předprodeji mizí vstupenky rychlým tempem. „Za osm let co mám na starosti klubový ticketing jsme nezažil takový zájem o předprodej, Pokud započítáme i permanentní vstupenky, tak v tuhle chvíli máme obsazeno deset tisíc sedadel. Chtěl bych tak výrazně apelovat na fanoušky, ať nenechávají nákup na poslední chvíli. Věřím, že se na ně vstupenky i tak dostanou, ale díky předprodeji se mohou vyhnout frontám u pokladen, které se i přes to, že otevřeme všechna okénka, mohou tvořit,“ žádá návštěvníky zápasu ředitel marketingu Martin Kovařík.

Vstupenky na utkání jsou pro domácí fanoušky v prodeji ZDE, pro hostující pak ZDE. Pro běžné fanoušky Sparty, kteří plánují dorazit v dresech, tričkách, šálách a podobně bude umožněn vstup pouze na východní (protější) tribunu vchodem E, případně samozřejmě do hostujících sektorů vchody G a H.

Před utkáním bude připravena od 15:00 do 17:00 na umělé trávě v areálu stadionu Fanzóna pro děti i dospělé, kde najdete foodtrucky, fotokoutek, promotým Hitradia, fotbalové soutěže nebo skákací hrad. V 17:00 se pak otevře samotný stadion. „I tady bychom chtěli na fanoušky apelovat, aby dorazili s dostatečným předstihem, protože i přes to, že na stadion otevřeme 12 koridorů navíc, tak je potřeba při takto vysoké návštěvě počítat s tím, že průchod bude nějakou dobu trvat. Pokud se tedy někdo rozhodne, že půjde na stadion v 17:50, tak s největší pravděpodobností nestihne úvodní hvizd,“ dodává Martin Kovařík.

Samotný zápas, který má výkop v 18:00, bude rozhodovat hlavní rozhodčí Stanislav Volek s asistenty Ivo Nádvorníkem a Matějem Vlčkem, čtvrtým rozhodčím bude Dominik Starý. U VARu zasednou Tomáš Kocourek a Jakub Hrabovský.

Stínadla TV