Obrázek článku

V neděli jedeme do Olomouce

V neděli od 15 hodin se bude hrát v rámci 4. kola FORTUNA:LIGY zápas sousedů v tabulce mezi čtvrtými Teplicemi a pátou Olomoucí.

Na Hanou pojedou „skláři" v roli prozatím neporaženého celku. Za sebou mají výhry 1:0 nad Plzní a 2:1 nad Bohemians, naposledy doma remizovali 0:0 s Jabloncem. „Psychicky bychom měli být v pozitivním nastavení, vstup do soutěže se nám povedl. Jsme si vědomí, že jsme si na sebe ušili bič. V zápase s Jabloncem byli věci, které jsme neplnili jako v prvních dvou kolech, tak jsme byli spokojeni s bodem. V Olomouci toto budeme chtít zlepšit, aby tam zase byla ta naše náročnost a agresivita," říká trenér FK Teplice Zdenko Frťala.


Co se zdravotního stavu týče, chybět budou zranění stopeři Knapík s Mičevičem. Sáhne teplický lodivod k nějakým dalším změnám, když proti Jablonci nebyl výkon jeho týmu ideální? „Úplně ideální to není v žádném utkání. My máme k ideálu hodně daleko, ideální to může být po půl roce, až si některé věci sednou úplně. Ale nějaké změny nastat můžou, ať už v sestavě nebo v systému."

Olomouc je podle Frťaly velmi kvalitní mužstvo, proti kterému „žlutomodré" čeká těžký zápas. „Sigma herně zvládla všechny tři kola. Prohrála jen na Spartě, kde ale také podala dobrý výkon. Má několik propracovaných systému, je variabilní."

Frťala by si přál, aby fanoušci, kteří za Severočechy budou cestovat, odjížděli domů spokojení. „Nechceme je zklamat. Rádi bychom je odměnili výkonem, který je i ostatní pozve na domácí duel se Spartou."

Stínadla TV