Obrázek článku

V neděli přijede na Stínadla Jablonec

V neděli se bude hrát na teplických Stínadlech třetí ligové kolo. Hráči domácího týmu se svým fanouškům představí už podruhé v nové sezoně. Do utkání proti Jablonci, které začíná v 15 hodin, půjdou jako třetí tým tabulky.

„Skláři" odstartovali nový ročník FORTUNA:LIGY fantasticky. Doma porazili gólem Trubače 1:0 Plzeň, vyhráli i o týden později ve vršovickém Ďolíčku nad Bohemians Praha (2:1 - Trubač, Jukl). Patří ke třem týmům, které zvládli vstup do soutěže stoprocentně - společně s Teplicemi se šesti body chlubí ještě Slavia a Sparta.

„Na hrušce určitě nejsme," upozorňuje asistent hlavního kouče Frťaly Jan Rezek. „Vážíme si šesti bodů ze dvou těžkých zápasů. Bylo by krásné proti Jablonci na ně navázat a potvrdit formu, kterou kluci mají. Našim cílem je ale především zopakovat zodpovědný výkon, nic nevypustit."

Rezek si uvědomuje, jak důležitý je výborný start. „Chtěli jsme ten začátek chytit, protože vím, jak nesmírně zásadní je dobře ligu začít. Kluci můžou nabýt sebevědomí, můžou mít pak čistší hlavu. Znovu ale opakuji, že základem je jejich přístup k tréninkům a zápasům. Zatím je výborný," chválí bývalý reprezentant.

Jablonec má na začátku soutěže těžkou úlohu, hned třikrát v řadě totiž hraje venku. Na úvod prohrál 1:3 v Mladé Boleslavi, poté remizoval 0:0 v Pardubicích. „Jsme trošku zklamaní. Cítili jsme, že bychom mohli mít tři body, ale nevyšlo to. Ofenzíva byla slabá. Když netrefíme z dobré pozice vůbec bránu a přestřelíme i tribunu, to se pak není co divit. Nechtěli jsme hlavně prohrát. Hráči mají asi v hlavách to těžké vylosování, a chtějí co nejdříve uhrát tři body. Začátek máme těžký o to víc nás mrzí, že jsme nezískali tři body,“ mrzelo nového jabloneckého kouče Radoslava Látala zakolísání na východě Čech.

Co si o mužstvu Jablonce myslí Jan Rezek? „Byla tam opět velká rotace hráčů, tak bude asi chvíli trvat, než si to sedne. Ale hráče a trenéra má Jablonec kvalitní. Určitě pro něj není lehké hrát tři zápasy za sebou venku."

„Réza" si přeje, aby v neděli dorazilo do hlediště Stínadel co nejvíce fanoušků. „Spoléháme na ně. Můžou přijít chvíle, kdy se nám nebude úplně dařit. Oni mají tu moc nám pomoct k obratu. Věřím, že jich přijde hodně a že nás budou hnát za výhrou. Jsou pro nás klíčovým faktorem."

Utkání bude řídit Jan Machálek s asistenty Petrem Kotalíkem a Petrem Antoníčkem, čtvrtým rozhodčím bude Jiří Jelínek. U VARu zasedne Tomáš Kocourek a Jaroslav Kubr.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ZDE, stále je možné zakoupit také permanentky ZDE. Kromě samotného zápasu, který startuje v 15:00, bude od 13:00 před stadionem u pokladem směrem od Kauflandu hrát DJ Marty Čonin a bude zde foodtruck s občerstvením.

Stínadla TV